Fotbal intern

A fost deconspirat planul lui Ionuţ Negoiţă cu Dinamo: “Nu vrea să scape de club!”

16.06.2019 | 15:10
A fost deconspirat planul lui Ionut Negoita cu Dinamo Nu vrea sa scape de club

A fost deconspirat planul lui Ionuţ Negoiţă cu Dinamo la scurt timp după ce acesta a anunţat că i-a făcut o ofertă lui Mircea Rednic. Constantin Anghelache a vorbit despre planul pe care omul de afaceri îl are cu formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare.

A fost deconspirat planul lui Ionuţ Negoiţă cu Dinamo: “În cel mai scurt se va rezolva totul”

Constantin Anghelache a deconspirat planul lui Ionuţ Negoiţă cu Dinamo, acesta susţinând că omul de afaceri nu este dispus să vândă toate acţiunile pe care le are. Fostul preşedinte al “câinilor” a dezvăluit că planul constă în atragerea unui finanţator, indiferent că este vorba de Mircea Rednic sau nu.

“Negoiță vrea să găsească o soluție de finanțare sau de cofinanțare. Că va fi Rednic sau altcineva, sunt sigur că se va găsi o soluție. Concluzia e că Negoiță nu vrea să scape de club, ci să coopereze cu cineva pentru a avea o situație mai bună. Cred că în cel mai scurt timp se va rezolva, pentru că va începe campionatul. Dinamo e într-o situație cum n-a mai fost niciodată. Aceasta e marea eroare a celor care au dus echipele în faliment, s-au gândit la fotbal ca la o afacere. Fotbalul e în cădere liberă. Dinamo trebuie reconstruită de la zero. Echipa trebuie să fie și a suporterilor, nu neapărat s ă decidă ei, dar nici să suporte ceea ce se întâmplă, cum vrea fiecare”, a declarat Constantin Anghelache pentru PRO X.

A fost deconspirat planul lui Ionuţ Negoiţă cu Dinamo (sursă foto: sportpictures.eu)
A fost deconspirat planul lui Ionuţ Negoiţă cu Dinamo (sursă foto: sportpictures.eu)

Oamenii de afeceri din Golf, neinteresaţi de Dinamo

Constantin Anghelache a precizat că în urmă cu un an şi jumătate a purtat discuţii cu nişte oameni de afaceri din zona Golfului, cărora le-a propus să cumpere clubul Dinamo. În plus, fostul preşedinte al echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare a anunţat că discutat pe marginea acestui subiect şi cu Mircea Lucescu.

“Am vorbit acum un an și jumătate cu niște oameni din zona Golfului, am ajuns la o discuție. Ziceau: ‘Dăm acești bani, dar ce oferă Dinamo?’. Eu am zis: palmaresul. Dar nu îi interesează ce era acum 25 de ani, ci ce vor obține ei.  Mai e sigla. Au zis: ‘Putem face alta, nu e o problemă care să coste bani’. Numele Dinamo. ‘Asta da. Altceva?’. Jucătorii, lotul, academia, dar nu au rezultate, cum e la Hagi de exemplu, care face ce trebuie și e și sprijinit. Cum Dinamo nu are toate astea, echipa nu e susținută, nu prea ai ce să vinzi acum. Cine dă banii se gândește ce trebuie să cheltuiască pentru a face echipă și a avea performanțe. Să reconstruiască Dinamo. Pentru asta, are dreptate și Rednic, ca să poți reface un lot e nevoie de 5-6 milioane de euro. Dinamo ia acum puțin de la LPF din televizări pentru locul 9, sponsorizările sunt mici. Am tot discutat și cu Mircea Lucescu, suntem amândoi dinamoviști, el spune: ‘Sunt dinamovist până la sânge, am stat aici ani de zile, mă doar inima, voi fi alături de club, dar nu-l cumpăr'”, a încheiat Constantin Anghelache.