Fotbal international

OFICIAL. Emiliano Sala a fost declarat mort. Trupul găsit în epava din adâncuri a fost identificat ca fiind al fostului fotbalist!

08.02.2019 | 01:24
OFICIAL Emiliano Sala a fost declarat mort Trupul gasit in epava din adancuri a fost identificat ca fiind al fostului fotbalist

A fost recuperat unul dintre trupurile neînsuflețite din avionul în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala. Cei care au reușit să ducă la capăt această operațiune sunt tot oamenii din serviciul oceanografului David Mearns, omul specializat în astfel de acțiuni și care a fost angajat pe baza contribuțiilor făcute de mai mulți donatori.


UPDATE / Târziu în noaptea de joi spre vineri, a venit şi anunţul oficial că trupul găsit în epava avionului, pe fundul Canalului Mânecii, ce a fost adus la mal joi la prânz, îi aparţine fostului fotbalist Emiliano Sala. Astfel, argentinianul a fost declarat, oficial, decedat. Dumnezeu să-l odihnească…


UPDATE  /  Trupula fost adus la bordul puternicului vas Geo Ocean III în portul Portland și cadavrul a fost preluat de către echipele specializate în a efectua acum toate investigațiile pentru a stabili cu exactitate despre trupul cui este vorba: al fostului fotbalist ce se transferase de la FC Nantes la Cardiff City sau al pilotului avionului Piper Malibu, David Ibbotson.

Imagine cu ambulanța care preia trupul recuperat din ape
Imagine cu ambulanța care preia trupul recuperat din ape

A fost recuperat unul dintre trupuri. Celălalt nu a putut fi încă localizat

Deocamdată nu a fost identificat în cursul cercetărilor epavei avionului și cel de-al doilea corp, investigațiile continuând, dar momentan fără a a fi descoperit amplasamentul acestuia. Resturile avionului au fost reperate de către echipa oceanografului David Mearns in apele Canalului Mânecii cu ajutorul unui radar, autoritățile britanice renunțând la căutări după ce au sondat apele Canalului fără succes timp de două zile.

Emiliano Sala. Așa arată imaginile filmate cu resturile epavei pe fundul Canalului Mânecii
Emiliano Sala. Așa arată imaginile filmate cu resturile epavei pe fundul Canalului Mânecii

Reacția opiniei publice la disperarea celor două familii, Sala și Ibbotson, care solicitau insistent să nu fie oprite căutările, a dus la o mobilizare generală de forțe din partea multora, inclusiv jucători, în frunte cu Leo Messi și Kylian Mbappe, dar și a foștilor colegi de la FC Nantes, inclusiv a lui Ciprian Tătărușanu, portarul naționalei României și cu fondurile strânse s-a apelat la unul dintre cei mai buni oceanografi și specialiși în astfel de operațiuni, David Mearns, care a și reușit duminica trecută să localizeze pe fundul apelor epava avionului.

Nu sunt bani și pentru recuperarea epavei avionului

Problema este că se vor efectua toate investigațiile pentru recuperarea celor două trupuri, însă nu există fonduri și pentru aducerea la suprafață a epavei avionului, lucru extrem de important pentru a se putea stabili cu precizie care sunt cauzele care au dus la prăbușirea avionului în apele Canalului Mânecii.