News
notix pixel id

A murit Cliff Barnes din Dallas! Actorul Ken Kercheva avea 83 de ani

25.04.2019 | 08:26
A murit Cliff Barnes, din serialul Dallas

Actorul Ken Kercheval, care l-a interpretat pe Cliff Barnes în serialul Dallas, a murit la vârsta de 83 de ani, scrie Variety, citat de News.ro. Actorul a mai trăit 25 de ani, după ce a fost depistat cu cancer pulmonar și i-a fost extirpată o bucată din plămân, în anul 1994.

A murit Cliff Barnes, rivalul numărul 1 al lui J.R. Ewing din serialul Dallas

A jucat în mai multe filme și seriale, dar rolul din Dallas a fost cel mai important pentru Ken Kercheval, care s-a făcut cunoscut astfel la nivel mondial. Kercheval şi Larry Hagman, care a interpretat rolul J.R. Ewing, au fost singurii actori care au jucat în toate cele 14 sezoane ale serialului difuzat între anii 1978 şi 1991.

Ken Kercheval a revenit în rolul consacrat în 1996, la reuniunea „Dallas”, în programul special CBS din 2004 şi în serialul TNT din 2012 – 2014. El a fost şi unul dintre cei cinci actori ai serialului care au şi regizat episoade. În cazul lui Kercheval, a fost vorba despre două episoade din sezoanele 13 şi 14.

Ken Kercheval, actorul care l-a interpretat pe Cliff Barnes, a suferit o interventie chirurgicala in anul 1994, cand a ramas fara o bucata de plaman

Ken Kercheval a suferit o intervenție chirurgicală serioasă în 1994

În anii 1960, Ken Kercheval a jucat în spectacolul „The Apple Tree” montat de Mike Nichols pe Broadway şi în „Cabaret” al lui Harold Prince. Între filmele în care a putut fi văzut se numără „Pretty Poison”, de Noel Black, „Rabbit Run”, de Jack Smight, şi „Network” al lui Sidney Lumet.

Cariera lui Kercheval în televiziune a fost una prolifică, cu apariţii în „Search For Tomorrow”, în anii 1960 – 1970, „CHiPs”, „The Love Boat”, „Murder, She Wrote” şi „ER”, între altele.

Ken Kercheval s-a născut pe 15 iulie 1935, în Wolcottville (Indiana). A urmat cursurile Universităţii Indiana, pentru muzică şi teatru, şi a studiat apoi la Neighborhood Playhouse din New York, cu profesorul de actorie Sanford Meisner.

Fumător înrăit, Kercheval a suferit în 1994 o intervenţie chirurgicală în urma căreia i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri