News

A murit eleva de la liceul Gheorghe Lazăr, diagnosticată cu meningită. Ce se întâmplă cu colegii ei de clasă

18.04.2019 | 16:17
Eleva moarta de meningita era eleva la Colegiul Gheorghe Lazar

O elevă de 18 ani din clasa a XII-a a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București a murit la Spitalul Matei Balș, după ce a fost diagnosticată azi-noapte cu meningită meningococică fulminantă. Cursurile au fost suspendate, pentru a se face o dezinfecție în întregul liceu, iar colegii de clasă ai fetei au fost trecuți pe antibiotice, preventiv.

Eleva moartă de meningită s-a prezentat la spital cu stare de vomă

Eleva a fost dusă inițial la Spitalul Universitar, la ora 4 dimineața, iar după confirmarea diagnosticului, a fost mutată la ora 7 dimineața la „Matei Balș”.

”Pacienta a ajuns la Spitalul Universitar la ora 4 dimineața, a venit cu simptomatologii nu foarte specifice pentru această boală. Prezenta vărsături, nu prezenta semne caracteristice. După mai multe investigații, starea sa s-a agravat rapid. I-au ieșit pe corp multe pete, care i-a alarmat pe colegii mei. Evoluția a fost extrem de severă, iar imediat după a intrat în comă. În jurul orelor 7,30, a fost transferată la Matei Balș”, a declarat pentru România TV Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar.

Cursurile la Colegiul Gheorge Lazar au fost suspendate pentru dizinfectie, dupa ce o eleva a murit de meningita

Cursurile la Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” au fost suspendate

Tot personalul de la Spitalul Universitar care a intrat în contact cu fata a luat tratament profilactic și s-a făcut dezinfecția în secție. Direcția de Sănătate Publică (DSP) anunțase anterior că a fost confirmat un caz de meningită la liceul situat în sectorul 5 al Capitalei, motiv pentru care s-a decis ca vineri cursurile să fie suspendate pentru dezinfectare.

„În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul ‘Gheorghe Lazăr. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul”, se arată în informarea trimisă de DSP.

Meningita meningococică este un tip de infecție meningococică produsă de bacteria numită Neisseria meningitidis sau meningococ. Această bacterie infestează membranele de protecție care acoperă creierul și măduva spinării și conduc la inflamație. Infecțiile meningococice sunt adesea grave și pot fi potențial letale.

În cazul meningitei meningococice, simptomele cele mai uzuale pot fi: febră ridicată gât înțepenit dureri de cap puternice, greață stare de vomă, sensibilitate la lumină și chiar stare de confuzie mentală.

Tags: