News

Cel puțin 17 morți după impactul dintre un autobuz și un microbuz. Accidentul, produs în Egipt

Un accident deosebit de grav s-a produs sâmbătă dimineața în Egipt. Cel puțin 17 oameni au murit și mai mulți au fost răniți în urma impactului dintre un autobuz și un microbuz.
08.01.2022 | 16:03
Cel putin 17 morti dupa impactul dintre un autobuz si un microbuz Accidentul produs in Egipt
ADVERTISEMENT

Un adevărat carnagiu s-a produs sâmbătă dimineața pe o șosea din estul Egiptului. Nu mai puțin de 17 persoane au murit și alte 17 au fost rănite după o coliziune violentă dintre un microbuz și un autobuz de transport public.

Conform presei internaționale, accidentul a avut loc pe drumul ”El-Tor”, numit și Tunelul Al Shahid Ahmed Hamdi din Sinaiul de Sud.

ADVERTISEMENT

Accident cu 17 morți și mai mulți răniți, în Egipt. Coliziune între un autobuz şi un microbuz

În cursul dimineții, autoritățile au primit un raport de la Departamentul de Securitate Rutieră cu privire la o coliziune gravă pe drumul internațional, cu aproximativ 10 kilometri înainte de orașul El-Tor, între un autobuz public care se îndrepta spre Sharm El-Sheikh și un microbuz.

Din primele informații, se pare că accidentul a avut loc din cauza lipsei de vizibilitate cauzată de ceața densă. Din cauza condițiilor meteo, unul dintre cei doi șoferi a pierdut controlul asupra vehiculului.

ADVERTISEMENT

În primă fază s-a prezentat un bilanț care indica 16 morți și 13 răniți. Ulterior, numărul deceselor a crescut la 17, iar despre alte 17 oameni s-a spus că au suferit răni medii până la critice, scrie publicația GulfToday.

La fața locului, autoritățile au trimis 17 ambulanțe. Cadavrele victimelor au fost transferate la Spitalul Public El Tor, în timp ce răniții au fost transportați la Spitalul Al Zahraa din Tor Sinai.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, autoritățile au instituit o celulă de criză pentru a urmări desfășurarea evenimentelor.

De asemenea, a fost sesizată și Procuratura. Cercetările privind accidentul sunt în desfășurare pentru a afla circumstanțele acestuia și pentru a identifica victimele și persoanele rănite.

ADVERTISEMENT

Accidentele rutiere, extrem de frecvente în Egipt

Anual, accidentele de circulație provoacă mii de victime în Egipt, stat cu un nivel extrem de modest în materie de siguranță a transportului. Accidentele și coliziunile sunt cauzate în cea mai mare parte de viteză, drumuri proaste sau aplicarea necorespunzătoare a legilor rutiere.

În octombrie 2021, o coliziune frontală între două mașini a ucis cel puțin 19 persoane chiar lângă Cairo. Alte 12 persoane au murit și alte 30 au fost rănite în septembrie, când un autobuz s-a răsturnat pe o autostradă care leagă Cairo de orașul Suez.

Agenția oficială de statistică a Egiptului spune că au avut loc aproximativ 10.000 de accidente rutiere în 2019, cel mai recent an pentru care sunt disponibile statistici, care au lăsat în urmă peste 3.480 de morți. În 2018, au fost 8.480 de accidente auto, cu peste 3.080 de decese.

ADVERTISEMENT