News

Accident cu doi răniți după ce șoferul a încercat să evite un urs. Incidentul rutier s-a petrecut în Harghita

11.09.2019 | 16:02
O mașină s-a răsturnat după ce a încercat să evite un urs. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Un accident care s-a soldat cu doi răniți s-a petrecut în Harghita, mai exact între localităţile Joseni şi Lăzarea. Totul s-a produs după ce şoferul unui autoturism ar fi încercat să evite un urs aflat pe şosea şi s-a răsturnat. Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că un bărbat de 25 de ani, din comuna Ciumani, “în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 126, pe direcţia Joseni – Lăzarea, se pare că a încercat să evite un urs care se afla pe partea carosabilă, situaţie în care a pierdut controlul şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile”.

Accident cu doi răniți după ce șoferul a încercat să evite un urs

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a unei pasagere de 18 ani, din comuna Remetea. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Nu este singurul eveniment cu urși care se petrece în ultima perioadă în Harghita. În urmă cu doar câteva zile, doi pui au fost loviţi de o maşină. Din păcate, unul dintre ei a murit. Celălalt a fost rănit în urma unui incident rutier petrecut pe DN 13A, între Praid și Ocna de Sus.

ADVERTISEMENT

Animalul rămas în viață a primit îngrijiri de la un medic veterinar. Un șofer în vârstă de 39 de ani, din Constanța a fost cel care a produc accidentul. Potrivit jandarmilor din Harghita, în urma impactului, unul dintre pui a murit pe loc. Au fost luate măsuri de fluidizare a traficului rutier și a fost chemat un medic veterinar care i-a acordat îngrijiri medicale puiului de urs care a supraviețuit. În cele din urmă animalele au fost preuate de reprezentanți ai Ministerului Mediului.

Accident cu doi răniți după ce șoferul a încercat să evite un urs. Urs
Mai mulți urși au fost victimele unor accidente în ultima perioadă. Sursa foto – facebook

Incidentele rutiere cu urși se înmulțesc

Un alt urs a fost lovit de patru autoturisme, pe autostrada A1 Sibiu-Deva, în zona Aciliu, judeţul Sibiu. Doi copii aflaţi într-una dintre maşini au primit îngrijiri medicale din cauza unor stări de panică. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu spun că un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD a intervenit pentru acordarea de îngrijiri medicale pentru cei doi minori, după ce maşina în care se aflau a lovit ursul. De asemenea, au fost evaluaţi medical și doi adulţi. Toate cele 4 persoane au refuzat transportul la spital.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că în urmă cu un an, autorităţile din Sibiu discutau despre posibilitatea amplasării de garduri electrice pe porţiunile împădurite ale Autostrăzii A1, în zona Aciliu – Miercurea Sibiului, după ce doi urşi au ajuns pe şosea, fiind loviţi de maşini şi ucişi. Gardurile electrice nu sunt periculoase pentru animale, precizau autorităţile, care mai spuneau că vânătorii vor face goane pentru a împinge urşii spre zone mai înalte.

Tags: