News

Accident înfiorător în China! Peste 36 de persoane au murit în urma impactului

29.09.2019 | 14:29
Accident infiorator in China Peste 36 de persoane au murit in urma impactului

Accident înfiorător în China! Cel puţin 36 de persoane au decedat, iar alte 36 au fost rănite, în urma coliziunii între un autocar şi un camion pe o şosea din estul Chinei. Anunțul a fost făcut de autorităţile locale care au precizat că informaţiile iniţiale sugerează că accidentul s-ar fi produs după spargerea unei anvelope a autobuzului. Autocarul, care avea la bord 69 de persoane, a intrat într-un impact cu un camion care se deplasa în sens opus pe o şosea din provincia Jiangsu.

Accident înfiorător în China!

Se crede, pe baza datelor iniţiale, că accidentul ar fi fost cauzat de spargerea unui cauciuc al autocarului, în urma căruia şoferul a pierdut controlul vehicului şi a intrat pe contrasens. Accidentele rutiere sunt relativ frecvente în China în condiţiile în care regulile de circulaţie sunt deseori încălcate de şoferi. Conform ultimelor statistici oficiale privind siguranţa circulaţiei în China, în 2015 accidentele rutiere s-au soldat cu moartea a 58.000 de persoane.

În aproape 90% din cazurile de accidente soldate cu morţi sau răniţi, cel puţin o infracţiune a figurat printre cauze. „Accidentul a fost anunțat de câțiva martori. Aceștia erau participanți la trafic atunci când au observat nenorocirea. Oamenii au tras imediat mașinile pe partea dreaptă a carosabilului și s-au îndreptat către cele două mașini implicate în incidentul rutier.

Accident înfiorător în China! Accident
Accidentul s-a petrecut în provincia Jiangsu. Sursa foto – facebook

Peste 36 de persoane au murit în urma impactului

Din păcate, mulți spun că imaginile erau unele terifiante. Se auzeau țipete de peste tot și până la sosirea echipajelor de intervenție chiar ceilalți șoferi s-au apucat să ofere primul ajutor. La fața locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de intervenție. Poliție, Salvare, pompieri, dar și echipe de descarcerare au ajuns imediat în zonă.

Răniții au fost triați și preluați de urgență de echipajele medicale care au transportat oamenii la cel mai apropiat spital. De altfel, unitatea medicală a fost alertată și a chemat din liber angajații pentru a putea face față” au transmis reprezentanți ai poliției din Jiangsu