Fotbal international

Acord colosal încheiat de PSG! Contract de 180 de milioane de euro cu noul sponsor

01.03.2019 | 16:11
Acord colosal incheiat de PSG Contract de 180 de milioane de euro cu noul sponsor
PSG, contract de 180 de milioane de euro cu noul sponsor

De când a fost preluată de șeicii din Qatar, PSG a devenit cel mai bogat club de fotbal din lume, plătind 402 milioane de euro doar pentru transferurilor a doi jucători, Neymar și Kylian Mbappe. 

PSG, contract de 180 de milioane de euro cu noul sponsor

Parizienii au întâmpinat mari probleme cu fair play-ul financiar din acest punct de vedere, însă clubul de pe Parc des Princes nu are doar cheltuieli, ci și încasări pe măsură.. Astfel, din sezonul viitor, PSG va avea un nou sponsor principal pe echipamentul de joc, Fly Emirates urmând a fi înlocuit de Accor Group, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume, cu sediul central chiar la Paris.

Conform presei din Hexagon, PSG va încasa 60 de milioane de euro pe sezon de la multinaționala franceză, până în 2022, ceea ce înseamnă că suma totală se ridică la 180 de milioane de euro. Înțelegerea intră în vigoare din următorul sezon.

Neymar este cel mai scump transfer din istoria fotbalului
Neymar este cel mai scump transfer din istoria fotbalului

Parizienii atrag sponsori pe bandă rulantă

Pe lângă Accor Group, PSG a mai încheiat contracte recent cu Unibet, Renault, Socios.com, Lovebet, Hubside și MSC Cruises. Fără a pune la socoteală însă parteneriatele pe care le deține de ani buni cu Ooredoo, Orange, Mumm, American Express, Hugo Boss sau Coca Cola. Cumulat, parizienii obțin venituri de aproximativ 50 de milioane de euro anual din aceste înțelegeri. În plus, Nike, sponsorul de echipament tehnic, le plătește parizienilor 25 de milioane de euro anual. La un calcul simplu, începând de anul viitor, PSG va genera doar din contractele de sponsorizare aproximativ 140 de milioane de euro per sezon.

Liga Campionilor este marele obiectiv al lui PSG, care domină fotbalul francez de câțiva ani deja. Totuși, în Champions League, echipa a avut eliminări dezamăgitoare în faza optimilor de finală în ultimii doi ani. A trăit chiar și o umilință în fața Barcelonei. După victorie cu 4-0 la Paris, francezii au pierdut cu 1-6 pe Camp Nou și au fost eliminați.