Fotbal intern

ACS Poli a retrogradat, iar acum apar problemele. “Nu putem face faţă. Avem nevoie de finanţe!”

08.06.2018 | 21:29
ACS Poli a retrogradat iar acum apar problemele Nu putem face fata Avem nevoie de finante
Jucătorii formaţiei ACS Poli Timişoara.

ACS Poli Timişoara a retrogradat în Liga 2, după ce a terminat pe locul 7 în clasamentul play-out-ului, cu 27 de puncte, iar preşedintele echipei din Banat, Radu Birlică, a comentat în legătură cu situaţia în care se află timişorenii.

Radu Birlică susţine că ACS Politehnica Timişoara nu se va desfiinţa, dar recunoaşte că situaţia financiară a clubului este dezastruoasă, iar oficialii se gândesc să renunţe la câţiva jucători tineri pentru ca să facă rost de bani. FC Dinamo Bucureşti s-a interesat deja de trei dintre fotbaliştii din Banat.

Probleme pentru ACS Poli după ce a retrogradat în Liga 2

”Se vrea continuarea susţinerii echipei şi atragerea de noi sponsori lângă echipă şi chiar să se pună bazele unei… se va pune bazele unei asociaţii a sponsorilor, Poli Timişoara, care să susţină bugetul echipei în Liga a II-a. (n.r. că echipa are datorii de 350.000 de euro) Se poate vinde un jucător, şi avem jucători destul de buni în lotul echipei, tineri, jucători care joacă şi la lotul naţional. Se poate vinde un jucător sau se poate acoperi datoria prin sponsorii care vin alături de noi pe mai departe. Există mai multe oferte pentru jucători, chiar există oferte concrete. Şi din străinătate avem, şi din Belgia, şi din Italia. Sunt trei jucători care tot timpul au jucat şi sunt tineri”, a declarat Radu Birlică pentru Telekom Sport.

Sunt mai mulţi factori. Şi factorul financiar, şi factorul că jucătorii nu au mai bătut 16 etape pe nimeni, şi arbitrii în ultimă fază… toţi, inclusiv eu. Trebuie să stăm cu capul plecat, trebuie să promovăm în Liga I. Ca să promovăm în Liga I, eu atrag atenţia că este o liga a doua destul de competitivă şi cu cluburi finanţate puternic. Deci noi, ca să putem face faţă, doar cu grupul de jucători pe care îl avem, foarte bun, nu putem face faţă, avem nevoie de finanţe”.