News

Acuzații pentru medicii din Drobeta Turnu Severin, după ce un bătrân a fost lăsat să moară în fața spitalului: „Îl trăgea o asistentă de picioare”

20.08.2019 | 20:51
Acuzații pentru medicii din Drobeta Turnu Severin, după ce un bătrân a fost lăsat să moară în fața spitalului: „Îl trăgea o asistentă de picioare
Caz dramatic la Spitalul de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Sursa foto: Facebook Observ Tot

Un nou caz dramatic arată cât de bolnav este sistemul sanitar românesc. Nepoata unui bătrân a scris pe Facebook situația cu care ea și familia ei s-au confruntat astăzi, la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Cazul a fost semnalat prin intermediul paginii Observ Tot, care scrie că medicii au fost nepăsători față de soarta bătrânului și l-au lăsat, efectiv, să moară.

Acuzații grave pentru medicii de la Spitalul de Urgență din Drobeta Turnu Severin

Fata spune că a ajuns la spital cu mama și bunicul ei dimineață la ora 10:00, unde a stat în Urgențe până în jurul orei 17:30. Nepoata bărbatului povestește că medicii nu știau ce să îi facă bătrânului și, deși dădea semne vitale, aceștia i-ar fi spus mamei sale că nu mai are mult de trăit, așa că l-au trimis acasă.

Revoltător, potrivit relatării nepoatei victimei, este felul în care s-au purtat cadrele medicale cu bătrânul. Aceasta spune că o asistentă îl trăgea de picioare să îl bage în mașina personală, fără să îi asigure o Ambulanță în caz că pățea ceva pe drum. În cele din urmă, bărbatul a decedat la câteva secunde după ce a ieșit de pe poarta spitalului.

spital drobeta turnu severin
Bărbatul ținut ore întregi la Urgențe, unde nu era băgat în seamă, a murit în cele din urmă în fața spitalului. Sursa foto: Facebook Observ Tot

Relatările nepoatei sunt de-a dreptul cutremurătoare

„Bunicul meu, de dimineață, s-a simțit rău. Între timp am sunat la ambulanță, au venit, l-au luat… A ajuns la spital în jur de ora 10 aproximativ. De la acea oră și până la ora 5 când deja nu mai era nimic de făcut, nimeni nu l-a băgat în seamă și… tot spunea că îi este rău. Mergea ba la mami, ba la asistente… Ziceau că nu au ce să îi facă: să îl țină de mână? Deci a stat în Urgențe până la ora 17:30-18:00 și atunci au întrebat dacă îl iau acasă sau îl băgă la terapie intensivă. Mami a zis că dacă moare îl ia acasă dar nu puteau să îi spună de când îl aduseră că atunci când îl aduseră ziceam că nu e om de moarte!”, povestește plină de durere nepoata bătrânului.

„Bun, deci l-a luat acasă. Nu au vrut să îi dea mașină de salvare, așa că îl trăgea o asistență de picioare să îl bage în mașina personală și nu au mai apucat. Până la urmă a murit în fața spitalului ca un câine. Nici bun simț să aducă un cearceaf să îl pună pe el nu au mai avut. Au fost clipe de coșmar, trăgând de el să îl bage în mașină a țâșnit sângele din el. Probabil că știau că moare și ce au zis: stai să plece mai repede cu el de aici!”, continuă tânăra.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri