News

Adina Florea, aproape să devină procuror-șef la SIIJ. Ce s-a întâmplat la concursul organizat de CSM

Autor: Dan Suta | 19.06.2019 | 10:05
Adina Florea, aproape să devină procuror-șef la SIIJ. Ce s-a întâmplat la concursul organizat de CSM
Adina Florea are șanse să devină șefa SIIJ. Sursa foto: ordinea.ro

Adina Florea a trecut primul hop în fața secției de procurori din cadrul Consiliului Suprem al Magistraturii și este prima clasată pentru a deveni procuror-șef plin al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Este vorba despre secția care o anchetează pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru neregularități comise în mandatul ei.

Adina Florea a luat 9,85 în urma interviului de la CSM

Florea este în acest moment adjuncta SIIJ, iar acum are toate șansele să devină șefa plină a secției. Florea a obținut 9,86 puncte, cel mai mare punctaj dintre cei prezentați la CSM în vederea obținerii respectivei funcții. Pe locul doi, cu 8,85 de puncte s-a situat Eugen Iasinovschi, urmat de Bogdan Pârlog, care a obținut doar 3,25 de puncte.

Adina Florea dorește să pună capăt unui mod de a se face justiție în România și susține că în ultimii ani a constatat o presiune asupra procurorilor și judecătorilor în exercitarea sarcinilor de atribuții, lăsând să se înțeleagă că teza potrivit căreia în România s-au făcut dosare politice nu este una hazardată.

Adina Florea o anchetează pe Laura Codruța Kovesi. Sursa foto: adevărul.ro

Florea acuză presiune asupra magistraților

Florea a devenit unul dintre personajele cheie în contextul scandalului iscat de dezvăluirile mai multor jurnaliști, oameni de afaceri și politicieni despre Statul Paralel, format din ofițeri de servicii infiltrați în mai toate instituțiile statului.

„Aş vrea să fac câteva referiri din activitatea practică desfăşurată până în prezent cu privire la modul în care ultima perioadă de timp s-a reflectat din nefericire asupra activităţii profesionale a judecătorilor. Am stat de vorbă cu foarte multe persoane, din foarte multe medii sociale, şi cu foarte mulţi magistraţi – şi mă refer aici la judecători.

Fără a furniza detalii care sunt nepublice din anchetele penale, tot pot să trag concluzia că ultimii ani au creat o situaţie de presiune asupra modului în care magistraţii – judecători şi-au desfăşurat activitatea”, a declarat Adina Florea ieri, după audierea de la CSM.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE