Fotbal intern

Adio, fotbal în Piteşti?! Terenurile de unde au plecat Jean Barbu şi Vlădoiu au fost retrocedate! Răspuns şocant al noului proprietar: “Copiilor să le facă părinţii terenuri de fotbal”

14.05.2019 | 18:18
Adio fotbal in Pitesti Terenurile de unde au plecat Jean Barbu si Vladoiu au fost retrocedate Raspuns socant al noului proprietar Copiilor sa le faca parintii terenuri de fotbal
LPS Viitorul Piteşti este locul de unde au plecat spre performanţă nume cunoscute în fotbalul nostru: Jean Barbu, Vlădoiu, Gâlcă, Dani Coman şi alţii

LPS Viitorul Piteşti a însemnat ani de zile leagănul în care au crescut numeroşi jucători talentaţi, pe care i-a dat fotbalul argeşean şi care au reuşit să ajungă la cluburi importante şi inclusiv în echipa naţională. Pe terenurile de la LPS Viitorul au început ABC-ul sportului cu balonul rotund nume importante, precum Jean Barbu, Ioan Vlădoiu, Dani Coman sau Vali Năstase.

Viitorul fotbalului argeşean în pericol! Terenurile de la LPS Viitorul retrocedate unui om de afaceri

Au început şi au mers apoi spre marea performanţă, pentru că a existat şi priceperea unor antrenori, adevăraţi şlefuitori de talente, dar şi pentru că au existat aceste terenuri pe care au bătut mii de ore mingea până la epuizare. Vorbim însă de acum despre trecut, pentru că LPS Viitorul nu prea mai are viitor. În dimineaţa zilei de 14 mai pentru copiii care visează să le calce pe urme gloriilor Piteştiului s-au frânt aripile, înainte baza şi echipa de juniori numindu-se Aripi Piteşti.

Pentru că Primăria a dat ordin de retrocedare a nu mai puţin de 2483 metri pătraţi unui individ care a şi refuzat să spună cum se numeşte şi care a venit, ca în evul mediu, înarmat cu un ciocan şi ţăruşi să îşi certifice în acest mod faptul că de acum înainte fotbalul trebuie îngropat şi el este noul proprietar. Astfel Primăria Piteşti participă în mod conştient la distrugerea unei baze extrem de importante şi care ar fi putut fi de mare folos în timp chiar echipei fanion a oraşului şi a judeţului, FC Argeş, în intenţia lor de a reveni cât mai curând în primul eşalon, unde a şi fost de două ori campioană.

LPS Viitorul Piteşti ar putea să nu mai aibă viitor. Un om de afaceri a primit de la primărie 2483 m pătraţi din terenurile LPS
LPS Viitorul Piteşti ar putea să nu mai aibă viitor. Un om de afaceri a primit de la primărie 2483 m pătraţi din terenurile LPS

Noul proprietar spune că Primăria nu i-a făcut nici o contraofertă

Noul proprietar este foarte tranşant asupra a ceea ce intenţionează să facă în scurt timp cu acest teren: “Va fi vândut!” şi nu îl interesează nici o secundă ce se întâmplă cu viitorul fotbalului piteştean. Ba, cu o marjă de cinism foarte ridicată, oferă şi o soluţie celor care vor să îşi vadă odraslele fotbalişti: “Copiiilor să le facă părinţii terenuri!”

Omul admite însă că dacă Primăria îi va oferi compensaţii financiare sau alte terenuri, care pot fi vândute, va discuta, dar explică de ce nu s-a întâmplat asta până acum: “Pentru că numai după ce am titlul de proprietate, cum e acum, Primăria poate veni cu o contraofertă, pe care o putem discuta sau nu, depinde ce se oferă. Până acum nu putea să îmi ofere nimic”. Aşadar, în ceasul al 12-lea Primăria Piteşti ar putea încă salva terenurile de la LPS Viitorul dacă va veni cu o contrapropunere care să îl satisfacă pe noul proprietar.