News

Admitere la USAMV 2019. Care sunt actele necesare dosarului de înscriere

12.07.2019 | 14:29
Admitere la USAMV 2019 Care sunt actele necesare dosarului de inscriere
USAMV a demarat deja procedura de înscriere. Sursa foto; cotidianul agricol

Acum că examenul de Bacalaureat a ajuns la sfârșit, majoritatea absolvenților celor 12 clase ale ciclului liceal așteaptă cu nerăbdare intrarea într-o nouă etapă a educației lor, adică învățământul superior. În acest sens, cele mai prestigioase universități din țara noastră au lansat deja ofertele pentru anul 2019, însă cei interesați vor trebui mai întâi să treacă prin emoțiile admiterii, mai ales că locurile sunt limitate.

Admitere USAMV 2019. Ce acte îți sunt necesare

Este și cazul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV), care pune la dispoziție pentru Facultatea de Medicină Veterinară, cea mai căutată specializare, un număr total de 300 de locuri, dintre care 200 asigurate prin intermediul bugetului de stat. Înscrierea este programată în perioada 12-26 iulie, iar tinerii  trebuie să știe că vor avea nevoie de o serie de acte importante. Potrivit informațiilor furnizate de site-ul oficial al USAMV, „Înscrierea candidaților se face la secretariatele facultăților de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00, sâmbata între orele 8:00 – 12:00, cu excepția zilelor de duminică, 14 și 21 iulie a.c. când nu se fac înscrieri” , iar dosarul va trebui să conțină următoarele documente:

  •  diploma de bacalaureat (sau diploma echivalentă cu aceasta) şi foaia matricolă în original sau copie;
  • adeverinţă eliberată de liceu, în original sau copie pentru absolvenţii care au promovat examenul de bacalaureat în anul 2019;
  •  certificatul de naştere, în orginal și copie;
  • certificatul de căsătorie, în original sau copie (dacă este cazul);
  • adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetele medicale (şcolare sau teritoriale) sau de medicul de familie, din care să rezulte că solicitanţii sunt apţi pentru domeniul sau programul de studii pentru care candidează;
  •  patru fotografii tip carte de identitate;
  •  copie după buletinul sau cartea de identitate;
  • chitanţa de plată a taxei de înscriere (pentru fiecare facultate/program de studii la care se înscrie), sau după caz, adeverinţa necesară scutirii de la plata taxei de înscriere, cu precizarea că scutirea de la plata taxei de înscriere se acordă doar pentru un singur domeniu/ program de studii
  •  cererea prin care se solicită de către candidaţi susţinerea examenului în limba maternă, dacă este cazul
  •   documente care justifică proveniența din medii dezavantajate socio-economic (din centre de plasament, orfani, rromi și persoane cu dizabilități).

Tot ce trebuie să știi despre înscrierea la USAMV

 Medicina Veterinară, cea mai căutată specializare a USAMV

Oferta USAMV cuprinde o gamă largă de specializări pe care absolvenții ciclului liceal sunt așteptați să le urmeze. Dintre acestea, Facultatea de Medicină Veterinară, înființată în anul 1861 la inițiativa doctorului Carol Davila, se bucură de un real succes în rândul tinerilor.

În cadrul acestei facultăți se desfășoară studii de lungă durată -licență- în două specializări: Medicină veterinară și Controlul și expertiza produselor alimentare. Studiile postuniversitare se realizează în cadrul Școlii de Studii Postuniversitare de Medicină veterinară, absolvenții primind titlul de specialist în patru ramuri ale practicii medical veterinare: Clinică și farmacie, Igienă și sănătate publică, Diagnostic de laborator și Management veterinar” , se arată pe site-ul oficial al instituției de învățământ superior. De îndată ce procedura de înscriere este finalizată cu succes, potențialii studenți vor susține examenul de admitere. Acesta va avea loc în perioada 21-23 iulie, în funcție de specializarea aleasă.