News

Admitere la Politehnică 2019. Care sunt actele necesare dosarului de înscriere

11.07.2019 | 16:37
Admitere la Politehnica 2019 Care sunt actele necesare dosarului de inscriere

Universitatea Politehnica din București va scoate la concurs în această vară peste 6.000 de locuri, din care 5.000 la buget, pentru examenul de admitere la ciclul de licență în anul universitar 2019-2020. Concursul se va desfășura pentru trei dintre facultățile UPB încă la momentul înscrierii, iar pentru celelalte 12 facultăți în datele de 22 și 23 iulie. Înscrierile pentru cei care vor să candideze la facultățile UPB sunt programate pentru perioada 15-20 iulie 2019, la secretariatele facultăților pentru care optează concurenții.

Cât costă taxa de înscriere pentru admiterea la Politehnică în vara lui 2019

Taxa de înscriere la UPB este de 125 de lei, în timp ce taxele de școlarizare anuale au rămas neschimbate. Astfel, studenții care intră la taxă vor trebui să plătească 4.000 de lei pe an, singura excepție fiind facultatea cu predare în limbi străine, unde taxa este de 4.500 de lei.

acultățile cu cele mai multe locuri scoase la concurs sunt Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, unde sunt 635 de locuri bugetate și 85 de locuri cu taxă, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, cu 580 de locuri bugetate și 225 de locuri cu taxă şi Facultatea de Inginerie Industrială și Robotica, unde sunt 550 de locuri bugetate și 50 de locuri cu taxă. Detalii aici.

Ce documente îți trebuie să te înscrii la examenul de admitere la Politehnică, în vara lui 2019 *foto: upb.ro
Ce documente îți trebuie să te înscrii la examenul de admitere la Politehnică, în vara lui 2019 *foto: upb.ro

Ce documente ai nevoie pentru admiterea la Universitatea Politehnică din București

Potrivit regulamentului de admitere al UPB, la fișa de înscriere a candidaților se anexează trei fotografii de tip buletin și următoarele acte:

– diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta; în locul diplomei pot prezenta și adeverința eliberată de liceu

– certificatul de naștere, original sau copie legalizată

– adeverință medicală tip

– certificat de competență lingvistică pentru cei care dau admiterea la programele în limbi străine

– chitanța de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere

– acte doveditoare pe baza cărora se poate aproba scutirea taxei de înscriere la concursul de admitere

Pentru înscrierea la concursul de admitere al facultăților de la UPB, candidații vor trebui să depună personal dosarul la secretariatul facultății. Toate detaliile privind regulamentul de înscriere la UPB în vara lui 2019 sunt disponibile aici.