News

Adolescentă violată de polițiști, în mașina de patrulare, în Mexic. Oamenii au ieșit în stradă

13.08.2019 | 10:15
Adolescenta violata de politisti in masina de patrulare in Mexic Oamenii au iesit in strada
Adolescentă violată în Mexic, de polițiști. Sursa foto: Digi 24

O adolescentă a fost violată de către polițiști chiar în mașina de patrulare în capitala Mexicului. Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta, cerând să i se facă dreptate fetei de 17 ani. Ciudad de Mexico este unul dintre orașele cu cel mai ridicat nivel de infracționalitate din lume, aici fiind raiul cartelurilor de traficanți de droguri și de carne vie.

Adolescentă violată de polițiști în mașina de serviciu, în Ciudad de Mexico

Patru polițiști mexicani sunt acuzați de viol. Aceștia ar fi abuzat sexual o fată de doar 17 ani în mașina cu care ieșiseră în recunoaștere prin oraș. Mitingul la care au participat sute de femei, în special studente și membre ale organizațiilor feministe din Mexic, a fost unul anti-procuratură, căci oamenii acuză autoritățile de mușamalizare, și nu ar fi primul caz, mai ales în această țară.

„Nu se poate ca cei care ne garantează siguranță să fie și cei care comit asemenea atrocități, precum violul. Dacă ei comit asemenea crime, atunci trebuie să căutăm alte moduri de a face dreptate”, este unul dintre strigătele care s-au auzit în centrul capitalei mexicane, relatează digi24.ro.

adolescentă violată mexic
Organizațiile feministe au ieșit în stradă. Sursa foto: digi24.ro

1.100 de femei ucise în Mexic din ianuarie încoace

Presa din Mexic scrie că polițiștii suspectați că au violat o fată în mașina de serviciu au fost între timp reținuți. Mexicul este una dintre țările în care s-a dezvoltat cel mai mult fenomenul numit femicid (violarea și uciderea femeilor). Peste 1.100 de femei au fost ucise de la începutul anului până acum în țara latino-americană.

 

Tags: