Sport

Adrian Mititelu Jr, furios în vestiarul lui FC U Craiova: „Acest lucru a distrus echipa”. Ce le-a transmis jucătorilor

Adrian Mititelu Jr. a intrat în vestiarul lui FC U Craiova 1948 și a avut un discurs dur în fața elevilor lui Nicolo Napoli după înfrângerea cu Oțelul Galați, scor 2-1.
31.03.2024 | 19:30
Adrian Mititelu Jr furios in vestiarul lui FC U Craiova Acest lucru a distrus echipa Ce lea transmis jucatorilor
Adrian Mititelu jr. discurs în vestiar după FCU Craiova - Oțelul 1-2. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 este într-o situație dificilă în play-out, iar înfrângerea cu Oțelul Galați a fost picătura care a umplut paharul. Adrian Mititelu Jr. și tatăl lui au avut o ședință furtunoasă în vestiarul grupării din Bănie.

Adrian Mititelu Jr, discurs dur în vestiarul lui FC U Craiova: „S-au culcat pe o ureche. Gândul lor este în altă parte”

Adrian Mititelu Jr. a reacționat dur după ce FC U Craiova 1948 a pierdut cu Oțelul Galați și poate încheia etapa cu numărul 2 din play-out pe loc direct retrogradabil. Trupa lui Nicolo Napoli nu a mai învins de opt confruntări consecutive în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Fiul patronului de la FC U Craiova 1948 spune că relația dintre jucători a devenit din ce în ce mai tensionată, iar unii dintre fotbaliști sunt cu gândul la plecare. Adrian Mititelu Jr. a dezvăluit detalii incredibile din vestiar.

„Supărarea este foarte mare, situația se complică mai mult decât ne-am fi așteptat cu șapte sau opt etape în urmă. Nu trebuie să disperăm, mai sunt încă șapte meciuri pe care trebuie să le tratăm ca pe șapte finale. 

ADVERTISEMENT

Încă avem șanse să ne salvăm de locurile de baraj sau Doamne ferește de locurile retrogradabile. Sunt disensiuni la nivelul jucătorilor, iar acest lucru trebuia să îl luăm în seamă de mai mult timp. Am crezut că se poate rezolva, dar am ajuns în situația în care ne este teamă de retrogradare.

Trebuie să strângem rândurile, am avut o ședință cu întregul staff-ul, jucătorii și oamenii din jurul echipei. Fiecare și-a spus părerea, dar cei care vor lua decizia suntem noi. Trebuie să rezolvăm problema între jucători, pentru că s-au creat două, trei bisericuțe la nivelul lotului, iar acest lucru se vede pe teren.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a distrus echipa și a adus-o în punctul acesta. În loc să fim pe locul cinci după meciul cu Rapid, atunci când ne-au întors rezultatul în minutul 72, noi ne-am dus într-o vrie care nu se mai termină”, a spus Mititelu Jr.

„Problema este la jucători, poate să vină și Guardiola și nu rezolvă nimic”

„Cu aparția eșecurilor au început să existe reproșuri, nemulțumiri și toată această separare între jucători s-a accentuat. Noi suntem cei puși în fața faptului împlinit, noi suntem cei înjurați și cei care trebuie să îți asume vina.

ADVERTISEMENT

Nu am mai văzut o echipă cu asemenea lot care să ajungă într-o asemenea postură. Toată lumea din fotbal vorbește că avem niște jucători cu calitate, însă ajungem să fim pe locul pe care suntem. Nici nu pot să mă uit la clasament, mă uit pe clasament cu o durere de inimă.

Le-am cerut niște explicații și le-am făcut niște reproșuri. Tatăl meu i-a menajat foarte mult pe jucători, deoarece este un tip foarte apropiat de jucători și întotdeauna am căutat scuze în altă parte, însă acum nu se mai pot căuta scuze în altă parte.

Nu se mai pot căuta scuze în altă parte, este clar că problema este la jucători. Poate să vină și Guardiola, dacă jucătorii nu schimbă atitudinea și nu realizează în ce postură ne aflăm este foarte grav. Suntem în primele patru echipe din România ca buget, iar azi ne-a bătut o echipă care are jumătate din bugetul nostru.

Nu am câștigat niciun duel astăzi, asta arată foarte mult că gândul lor este în altă parte. Poate că gândul lor este la plecare, îmi fac tot felul de idei. Le-am spus foarte clar și răspicat că indiferent de ce se va întâmpla vor rămâne la această echipă.”, a mai spus fiul patronului.

„Se înșeală amarnic dacă se gândesc că pleacă liberi de contract”

„Dacă se gândeau că vor pleca liberi în vară se înșeală amarnic. Deja avem un nucleu de jucători care se află de trei ani la acest club, este clar că problema nu mai este la antrenor sau preparator fizic, este clar că problema este și la ei.

Această posibilă retrogradare le afectează și lor cariera, asta am încercat să le explic. Am muncit din 2017 să aducem echipa în Liga 1 și toți sorții ne dădeau victorioși și acum suntem într-o postură în care să explicăm de ce niște fotbaliști talentați ajung să nu mai dea două pase.

Am primit un raport din partea preparatorului fizic care lasă de dorit. Unii jucători nu se antrenează cum trebuie, asta este problema echipei. Nu este nici problema patronului și nici problema antrenorului. Jucătorii nu mai au tărie și câștig de cauză în dueluri pentru că nu se antrenează 100%.

Încercăm să reparăm lucrurile care s-au întâmplat în ultimele luni. De ce Chițu care a dat 10 goluri în prima parte a campionatului nu mai înscrie, de ce doar Bauza joacă fotbal pe teren, de ce Baeten nu mai reacționează. Singura explicație este lipsa de motivație și antrenament.

Jucătorii noștri s-au culcat pe o ureche, au crezut că din talent pot să facă performanțe. Doar din muncă pot să faci performanță. Acești jucători care ne-au adus în această situație sunt tot cei care o să ne și scoată de aici, cred în ei”, a încheiat Adrian Mititelu Jr.

ADVERTISEMENT