Simona Halep

Adversară puternică pentru Simona Halep în turul 2 de la Stuttgart! Cu cine joacă românca

23.04.2019 | 10:02
Adversara puternica pentru Simona Halep in turul 2 de la Stuttgart Cu cine joaca romanca

Sorții i-au scos în cale o adversară puternică Simonei Halep în turul 2 de la Stuttgart! A doua jucătoare de tenis a lumii și cap de serie numărul 2 al turneului din Germania, Halep va juca cu învingătoarea meciului dintre Sara Sorribes Tormo şi Andrea Petkovic, două sportive clasate în Top 100 WTA. Iberica Sorribes Tormo este locul 75 mondial şi a ajuns pe tabloul principal venind din calificări.

Adversară puternică pentru Simona Halep în turul 2 de la Stuttgart!

Andrea Petkovic reprezintă Germania și este locul 71 mondial. Sportiva a beneficiat de un wild card la Stuttgart. De remarcat că Halep şi Sorribes Tormo nu s-au mai întâlnit până în prezent, în timp ce în partidele cu Petkovic jucătoarea din Constanţa conduce cu 7-1. Simona Halep vine în Germania după o prestație excelentă la Rouen, acolo unde echipa României de Fed Cup a pierdut semifinala cu Franța.

Simona Halep și-a câștigat ambele jocuri în proba de simplu și a intrat pe teren și la dublu. Fostul lider mondial a deschis semifinala împotriva Kristinei Mladenovic. În ciuda tuturor eforturilor depuse de reprezentanta Hexagonului, Halep a reușit să o învingă fără drept de apel. A doua zi a urmat Caroline Garcia, o jucătoare care a stat bine în teren, dar care până la urmă s-a recunoscut și ea învinsă.

Adversară puternică pentru Simona Halep în turul 2 de la Stuttgart! Halep
Simona Halep va evolua împotriva unei adversare din top 100 WTA

Cum s-a apărat Benneteau de Simona Halep

A urmat disputa la dublu acolo unde Halep a făcut pereche cu Monica Niculescu. Româncele au cedat după ce au luat primul set al jocului. Mladenovic și Garcia au rezistat asaltului, apoi au început să construiască pas cu pas victoria. La finalul meciului, căpitanul nejucător al Franței, Julien Benneteau a explicat și felul în care a gândit întreaga semifinală împotriva Simonei Halep.

„Am văzut că munca începută sâmbătă de Kristina Mladenovic la simplu, continuată de Caroline Garcia contra Simonei Halep, a făcut ca la un moment dat Simona să nu mai aibă forță. Poate toate aceste eforturi au făcut-o să comita dublă greșeală la minge de break în setul decisiv de la dublu”, a declarat Benneteau

  • 2 este locul ocupat de Simona Halep în clasamentul WTA