Premier League

Pep Guardiola a dezvăluit care este cel mai talentat jucător pe care l-a antrenat vreodată. Nu este Leo Messi!

27.07.2019 | 15:06
Pep Guardiola îl consideră pe Phil Foden, mijlocaşul de nici 19 ani de la City, drept cel mai talentat jucător cu care a lucrat vreodată

Pep Guardiola a dezvăluit pentru tabloidul britanic The Sun care este cel mai talentat jucător pe care l-a antrenat vreodată dintre toţi fotbaliştiii cu care a avut ocazia să lucreze în cariera sa, la Barcelona, Bayern Munchen şi Manchester City. Guardiola l-a lăsat fără replică pe reporterul de la The Sun, care se aştepta, probabil ca foarte multă altă lume, să audă rostit numele lui Leo Messi.

Află care este cel mai talentat jucător cu care a lucrat Pep Guardiola

Însă Guardiola nu a rostit numele lui Messi, alături de care a cucerit cu echipa catalană singurele sale două trofee în Champions League, ci unul la care nimeni nu s-ar fi aşteptat, mai ales că este vorba de un tânăr jucător, aflat abia la început de drum, dar căruia tehnicianul catalan îi prevede un viitor strălucit, atât pentru calităţile indiscutabile pe care le are cât şi pentru ambiţia şi modul de a se pregăti cu mare conştinciozitate.

Pariul lui Pep Guardiola este unul dintre tinerii săi jucători de la Manchester City, pe care, din fericire, în meciul direct România – Anglia U21, de la turneul final din Italia, antrenorul Aidy Boothroyd, a decis să îl trimită pe teren abia în ultima parte a meciului, deşi era considerat starul echipei. Este vorba de mijlocaşul Phil Foden, care sezonul trecut a strâns 14 apariţii în tricoul cetăţenilor şi care anul acesta face 19 ani.

Pep Guardiola e convins că Phil Foden va ajunge unul dintre marii jucători ai lumii

Ce spune Pep Guardiola despre Phil Foden

“Phil este jucătorul cel mai talentat pe care l-a,m văzut în cariera mea de antrenor. Are tot ce îi trebuie pentru a deveni unul dintre cei mai buni jucători din lume. Singura lui problemă o reprezintă minutele jucate, pentru că pentru a găsi spaţiu, acum la vârsta lui, într-o echipă cum e City, este foarte greu, dar eu voi încerca să îl ajut să crească.

Are o mentalitate puternică şi lucrează la maxim în orice şedinţă de antrenament. Ştie ce vrea, ştie ce poate şi ce valoare are, dar nu se grăbeşte, are încredere în mine, ştie că sunt aici să îl ajut să meargă pe drumul cel mai bun şi sunt sigur că va ajunge să aibă rezultate absolut extraordinare. Cred foarte mult în talentul şi în munca pe care o depune.”