News

Ai grijă ce poze pui pe Facebook. Uite ce pot spune fotografiile despre tine

Avem tentaţia de a pune cât mai multe poze cu noi, în diferite ipostaze, pe toate reţelele de socializare. Am ieşit cu prietenii, selfie şi check-in în locaţie. Ne-am luat o rochie nouă,...
05.05.2016 | 11:11
Ai grija ce poze pui pe Facebook Uite ce pot spune fotografiile despre tine

Avem tentaţia de a pune cât mai multe poze cu noi, în diferite ipostaze, pe toate reţelele de socializare. Am ieşit cu prietenii, selfie şi check-in în locaţie. Ne-am luat o rochie nouă, selfie cu rochia sau cu un detaliu al ei. Selfie cu noi de dimineaţă, pentru a le arăta celorlalţi cum arătăm atunci când ne trezim. Fără a ne da seama, tipul de fotografii pe care le punem pe facebook spun foarte multe lucruri despre noi, atenţionează specialiştii. 

Chiar dacă nu crezi, fotografiile pe care le pui pe reţelele de socializare spun întotdeauna câte ceva despre tine. Modul în care le alegi sau le cropuieşti, de asemenea. Uite ce tip de fotografii deconspiră cu adevărat personalitatea ta şi fricile pe care le ai!

Poze de profil cu animale sau citate

Cu toate că tu crezi că punând aceste fotografii alegi să îţi protejezi intimitatea şi imaginea, de fapt ele nu reprezintă decât temerea ta de a fi acceptată de ceilalţi. Refuzând să pui o imagine cu tine, nu faci decât să întăreşti părerea celorlalţi că nu ai încredere că propria imagine se poate face plăcută. Este adevărat, poate simboliza şi faptul că eşti o persoană sensibilă, dar asocierea cu un lucru sau cu un citat nu face decât să fugi de adevăratele probleme care zac în sufletul tău.

Poze de profil schimbate des

S-au făcut nenumărate studii legate de acest aspect, iar concluzia generală a fost că persoanele care îşi schimbă des fotografia de profil sunt cât se poate de instabile emoţional. Dacă stai să te gândeşti bine, momentele în care ai făcut asta au fost momente grele, de încercări: fie te-ai certat cu cineva, fie te-ai despărţit de iubitul tău, fie ai avut alte încercări. Cât se poate de plauzibil. Încearcă să nu le mai schimbi atât de des, pentru a nu da impresia celorlalţi că treci prin momente grele.

Selfie-uri doar cu faţa

Atunci când încadratura fotografiilor în care apari este una singură, adică apare doar faţa în ele, înseamnă că există ceva la corpul tău de care nu eşti mulţumită, de nu faci şi plan întreg. Evident, poate consideri că faţa este unul dintre atuurile tale, dar pentru a spulbera orice idee preconcepută, încearcă să alternezi încadraturile. Gândeşte-te că o faci pentru tine, nu pentru ceilalţi. Făcând asta, înseamnă că te accepţi aşa cum eşti si că nu ascunzi nimic.

Poze în ipostaze sexy

Eşti conştientă de atuurile tale, pe care nu te sfieşti să le arăţi tuturor. Este poate una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face, pentru că asta te transformă într-o pradă uşoară, iar catalogările vor începe imediat. De fapt, suferi de lipsă de atenţia şi acesta este motivul pentru care recurgi la astfel de fotografii, să strângi cât mai multe like-uri şi comentarii. Dar gândeşte-te, viaţa şi personalitatea ta pot fi numărate în likeuri primite?

Sursa: Elli.ro