News

Ai încercat să deschizi uşa frigiderului şi NU A MERS, imediat dupa ce a închis-o? Explicaţia te va uimi

După un timp puteţi constata că se deschide greu uşa de la frigider, mai ales după ce tocmai l-aţi închis....
03.06.2016 | 12:43

După un timp puteţi constata că se deschide greu uşa de la frigider, mai ales după ce tocmai l-aţi închis.

Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când deschideţi frigiderul, aerul rece iese din frigider şi în locul lui intră aer cald. După ce aţi închis uşa, aerul cald începe să se răcească de la pereţii reci ai frigiderului. Acest lucru face ca aerul să îşi piardă din volum, iar presiunea în frigider scade. Ceea ce duce la imposibilitatea de a deschide uşa imediat după ce aţi închis-o.

În mod normal, presiunea se egalizează foarte repede prin furtunul prin care se scurge apa din frigider. Acest furtun iese în spatele frigiderului şi varsă apa pe o cuvă din plastic de pe motor. Dacă furtunul este înfundat, atunci presiunea nu se poate egaliza repede şi nu o să puteţi deschide uşa.

Furtunul se blochează de obicei la ieşirea din frigider, fie cu resturi de alimente, fie cu gheaţă. Folosiţi băţul de plastic cu care a venit frigiderul pentru a desfunda ieşirea.

Se mai poate întâmpla să fie foarte multă apă pe tava de pe motor, iar capătul furtunului să fie complet sub apă. În acest caz, dacă încercaţi să deschideţi uşa, apa va fi sorbită pe furtun în sus şi veţi simţi cum ceva opune rezistenţă. Ce trebuie să faceţi este să poziţionaţi capătul furtunului mai sus, asfel încât să nu fie sub apă şi să poată intra liber aerul în el.

Sursa: jurnaldrona