ADVERTISEMENT
News

Al doilea mesaj RO-ALERT trimis de autorități în ultimele 24 de ore. “Adăpostiţi-vă!”

Capitala se află din nou sub cod portocaliu de ploi abundente și grindină. Toți bucureștenii au fost avertizaţi prin sistemul RO-ALERT
Autor: Alexandru Năstase | 12.06.2021 | 16:31
Al doilea mesaj RO-ALERT trimis de autorități în ultimele 24 de ore. “Adăpostiţi-vă!”
Bucureștiul ar putea avea din nou parte de străzi inundate. Sursa foto - REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Bucureştiul se află pentru a doua oară sub avertizare cod portocaliu de tip nowcasting în ultimele 24 de ore. De data aceasta Capitala a fost avertizată începând cu 16.05 și până la ora 17.00.

ADVERTISEMENT

Autorităţile au trimis un mesaj de alertă pentru populaţie, un mesaj pe care mulți dintre oameni l-au primit după ora de debut a vijeliei.

Al doilea mesaj RO-ALERT trimis de autorități

Meteorologii au transmis un cod portocaliu de averse însemnate, descărcări electrice și intensificări ale vântului pentru București.

ADVERTISEMENT

De altfel, cantitățile de apă au depășit 25…30 l/mp. De remarcat că după ora 19.00, codul portocaliu se va transforma în cod galben.

Mesajele RO-ALERT trimise de autorități. Sursa foto – Fanatik

Potrivit meteorologilor cantitățile de apă care vor cădea vor fi semnificative. În urmă cu doar o zi, în București a fost prăpăd.

ADVERTISEMENT

Mai multe străzi au fost inundate și imagini cu mașini prinse în ape au făcut înconjurul televiziunilor.

De remarcat că avertizări au fost emise și pentru alte județe din România. Un cod galben este valabil în aproape toată țara. Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila(…)

ADVERTISEMENT

(…) Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița(…)

(…)Mehedinți, Maramureș , Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea și Vrancea se află sub avertizare
Sunt așteptate local averse ce vor acumula 25…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de mici dimensiuni.

ADVERTISEMENT

Tot cod galben de averse care vor depăși 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină a fost emis și pentru alte zone din țară.

De asemenea, cei care locuiesc în București nu trebuie să-și uite umbrelele până la finalul weekendului. Vor avea loc înnorări accentuate, ploi puternice, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!