News

Al doilea mesaj RO-ALERT trimis de autorități în ultimele 24 de ore. “Adăpostiţi-vă!”

Capitala se află din nou sub cod portocaliu de ploi abundente și grindină. Toți bucureștenii au fost avertizaţi prin sistemul RO-ALERT
12.06.2021 | 16:31
Al doilea mesaj ROALERT trimis de autoritati in ultimele 24 de ore Adapostitiva
Bucureștiul ar putea avea din nou parte de străzi inundate. Sursa foto - REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Bucureştiul se află pentru a doua oară sub avertizare cod portocaliu de tip nowcasting în ultimele 24 de ore. De data aceasta Capitala a fost avertizată începând cu 16.05 și până la ora 17.00.

Autorităţile au trimis un mesaj de alertă pentru populaţie, un mesaj pe care mulți dintre oameni l-au primit după ora de debut a vijeliei.

ADVERTISEMENT

Al doilea mesaj RO-ALERT trimis de autorități

Meteorologii au transmis un cod portocaliu de averse însemnate, descărcări electrice și intensificări ale vântului pentru București.

De altfel, cantitățile de apă au depășit 25…30 l/mp. De remarcat că după ora 19.00, codul portocaliu se va transforma în cod galben.

ADVERTISEMENT
Mesajele RO-ALERT trimise de autorități. Sursa foto – Fanatik

Potrivit meteorologilor cantitățile de apă care vor cădea vor fi semnificative. În urmă cu doar o zi, în București a fost prăpăd.

Mai multe străzi au fost inundate și imagini cu mașini prinse în ape au făcut înconjurul televiziunilor.

ADVERTISEMENT

De remarcat că avertizări au fost emise și pentru alte județe din România. Un cod galben este valabil în aproape toată țara. Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila(…)

(…) Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița(…)

ADVERTISEMENT

(…)Mehedinți, Maramureș , Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vâlcea și Vrancea se află sub avertizare
Sunt așteptate local averse ce vor acumula 25…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de mici dimensiuni.

Tot cod galben de averse care vor depăși 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină a fost emis și pentru alte zone din țară.

De asemenea, cei care locuiesc în București nu trebuie să-și uite umbrelele până la finalul weekendului. Vor avea loc înnorări accentuate, ploi puternice, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT