Sporturi

Petrache, noul PREŞEDINTE COSR! Lipă îl ATACĂ DUR!

UPDATE 13:18 / "Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strînsă, dar strategia mea este pe minimum zece ani. Nu am vrut să propun o strategie mai mare. Cei contracandidaţi ai mei sper să mi se...
29.05.2014 | 12:01
Petrache noul PRESEDINTE COSR Lipa il ATACA DUR

UPDATE 13:18 / “Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strînsă, dar strategia mea este pe minimum zece ani. Nu am vrut să propun o strategie mai mare. Cei contracandidaţi ai mei sper să mi se alăture şi să facem o echipă puternică, care să se bucure împreună de noi succese importante la JO. Mergem în continuare cu aceeaşi echipă! Este una dintre cele mai frumoase zile ale vieţii mele. Azi am văzut votul ca pe o candidatură. Prima etapă este Rio şi trebuie să ne gîndim serios la ea. Sportul universitar pentru mine este foarte important”, a declarat Alin Petrache la finalul votului.

UPDATE 13: 08 /Elisabeta Lipă a vorbit la Dolce Sport despre rezultatele alegerilor: “Ştiam dinainte care va fi scorul. Am plecat în această cursă cum am plecat la toate în ultimii 24 de ani de activitate. Am învăţat mai mult din eşecuri decît din victorii. Am crezut că le ştiu pe toate, dar am ajuns la concluzia că mai am multe de învăţat. 

În această lună de campanie am rămas cu un gust amar pentru că a fost o campanie urîtă, în care am fost jigniţi, umiliţi, dar respect decizia preşedinţilor de federaţie şi îi urez mult succes noului preşedinte şi sper ca la Rio să avem rezultate. Rezultatul se ştia dinainte, dar am participat pentru că m-am înscris în cursă şi am vrut să o duc pînă la capăt. Eu ştiu că în sufletul lor, alegătorii doreau altceva, dar nu vreau să comentez.Eu şi Octavian Bellu am venit pregătiţi să pierdem. “, a declarat Lipă la DolceSport.

 

UPDATE 13:00/ Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo a declarat la DolceSport: “Competiţia a fost de înaltă ţinută. Fiecare proiect este extrem de interesant şi reformator.  Îmi doresc foarte tare ca colaborarea noastră cu noul preşedinte al COSR să fie de excepţie. Toate forţele noastre trebuie să se canalizeze pentru Olimpiada de la Rio. E obiectivul major al nostru şi nu ne va fi uşor. Sportul românesc şi-a ales liderul, important e să facem performanţă,”,  a declarat Gabriela Szabo.

UPDATE 12:48 / Alin Petrache este noul preşedinte al COSR. Alin Petrache a cîştigat cu un scor clar cu 143 de voturi din 200 valabile. Octavian Bellu a obţinut 33 de voturi şi Elisabeta Lipă 21. 

UPDATE / La 11:30 a început votul! În sală sînt 109 membri cu drept de vot din totalul de 129 trecuţi pe listă.

Începînd cu ora 11:00, la sediul COSR a început Adunarea Generală de Alegeri pentru postul de preşedinte al acestui for. După ce Octavian Morariu s-a retras din funcţia de conducător al COSR, pentru acest post s-au înscris trei candidaţi: Elisabeta Lipă, Octavian Bellu şi Alin Petrache. Postul va fi valabil pentru un mandat de doi ani, aşadar pînă în vara lui 2016. Octavian Morariu s-a retras din funcţie la mijlocul lunii trecute, după un deceniu de activitate.

Elisabeta Lipă (n. 26.10.1964, Siret) este în prezent preşedinte la CS Dinamo şi la Federaţia Română de canotaj. În ceea ce priveşte activitatea de sportivă avută este de menţionat că Lipă a fost declarată de Federaţia Internaţională cea mai bună canotoare a secolului al XX – lea, distincţie obţinută, în bună măsură, datorită celor opt medalii olimpice din palmares (5 de aur!) în cele şase ediţii de JO la care a luat parte.

Octavian Bellu (n. 17.02.1951, Ploieşti) ocupă funcţia de antrenor al lotului feminin de gimanstică, poziţie din care a cunoscut succesul maxim. Bellu a cucerit cîteva sute de medalii la JO, CM şi CE de gimnastică, performanţe pentru care a şi fost numit în 2007, de Worlds Record Academy, cel mai de succes antrenor din lume.

Alin Petrache (n. 29.10.1976, Bucureşti) se poate lăuda cu o carieră frumoasă în rugby, el fiind unul dintre cei mai importanţi jucători pe care i-a avut România. Actualmente deputat PSD, Petrache a ocupat mai multe funcţii administrative în trecut, printre care secretar general adjunct al COSR (2005 – 2008) şi preşedinte a FRR (2009 – 2012).