News

Alegeri Locale 2020. Exit-poll Primăria Sectorului 2. Surpriza e uriaşă: Alianţa USR-PLUS-PNL sau PSD? Live Update

27.09.2020 | 20:37
Alegeri Locale 2020 Exitpoll Primaria Sectorului 2 Surpriza e uriasa Alianta USRPLUSPNL sau PSD Live Update
ADVERTISEMENT

Alegeri locale 2020, rezultate exit-poll Sectorul 2. Momentul culminant din seara alegerilor locale din 27 septembrie a fost cel în care s-au anunțat rezultatele exit-poll la ieșirea de la urne.

UPDATE. Rezultate pentru ora 21.00:

Sondaj CURS-Avangarde:

Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL): 42,5%

Dan Cristian Popescu (PSD): 30,4%

Neculai Onţanu (ADER): 12,7%

UPDATE. Rezultate pentru ora 17.00: Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) ar fi pe primul loc, urmat de Dan Cristian Popescu (PSD) şi de Neculai Onţanu (ADER), potrivit unor surse Adevărul.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Rezultate pentru ora 14.00: Radu Mihaiu de la USR-PLUS-PNL este în continuare pe primul loc în preferinţele celor care au ieşit la vot, potrivit Adevarul.


UPDATE. Rezultate pentru ora 12.00: Primele rezultate de tip exit-poll pentru Primăria Sectorului 2 aduc o mare surpriză. Candidatul PNL-USR-PLUS ar fi pe prima poziţie pentru funcţia de primar, conform Romania TV.

ADVERTISEMENT

Un număr total de 85 de candidați s-au înscris oficial în cursa pentru primăriile de sector din Capitală. Dintre aceștia, 16 se vor lupta pentru postul de edil la Sectorul 2.

Principalii favoriți să câștige postul de primar la acest sector sunt Dan Cristian Popescu, de la PSD, și Radu-Nicolae Mihaiu, din partea alianței PNL/USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

Alegeri Locale 2020. Rezultate exit-poll în Sectorul 2

Pentru alegerile de duminică, 27 septembrie, trei institute de sondare a opiniei publice au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje de tip exit-poll la ieșirea de la urne la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Cele trei institute de sondare sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Fundaţia ”Biroul de Cercetări Sociale”.

ADVERTISEMENT

Campania electorală pentru alegerile locale se va încheia sâmbătă, la ora 7:00. Urnele sunt deschise pentru scrutinul din 2020, duminică, de la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00. În total, sunt 18.794 secții de votare.

Dan Cristian Popescu și Radu Mihai luptă pentru Sectorul 2

În total, 16 candidați intră în luptă pentru Primăria Sectorului 2 din Capitală, însă calculul hârtiei ne spune că doar doi au șanse reale să devină edili la finalul zilei de 27 septembrie.

Este vorba de Dan Cristian Popescu, candidatul ”transferat” de PSD de la PNL, și Radu Mihaiu, un nume convenit de cele trei partide, USR, PLUS și PNL.

Radu Mihaiu este IT-ist de meserie, a fost secretar de stat și vrea să digitalizeze administrația publică. Vrea de asemenea mai mult spațiu verde pentru oraș, prin transformarea în parc a unei zone din Gara Obor.

Din programul său electoral aflăm că acesta promite să ducă la îndeplinire mai multe obiective: ”Ce propun eu este să înţelegem cu toţii că spaţiul din Bucureşti şi sectorul 2 e limitat, că locurile de parcare sunt limitate şi că e normal ca preţul pentru astfel de locuri de parcare să crească, ţinând cont de creşterea cererii”, susține Radu-Nicolae Mihaiu.

E momentul să ieşim din ipocrizie şi să abordăm problema în mod transparent. Cei care au deja locul de parcare alocat vor avea un timp, o perioadă de graţie suficient de lungă pentru a face o tranziţie mai uşoară. Cea mai eficientă cale de a construi noi locuri de parcare este sistematizarea străzilor secundare şi a bulevardelor în colaborare cu Primăria Generală”, a explicat acesta.

Programul lui Dan Cristian Popescu

După ce nu a prins lista alianței PNL/USR-PLUS, Dan Cristian Popescu a ajuns în tabăra rivală. Pe 8 august, Gabriela Firea anunța că PSD îl susține pe Dan Cristian Popescu la alegerile pentru Primăria Sectorului 2, care a pierdut susținerea PNL pentru funcția de edil.

În ceea ce privește ambițiile lui Popescu pentru Sectorul 2 acesta spune că vrea să majoreze taxa pentru parcarea de reședință până la 200 de lei în primul an, față de 40-80 lei cât este acum, să marcheze toate locurile de parcare și să încheie contracte pentru fiecare.

Dan Cristian Popescu afirmă că nu ar vrea să mai permită parcarea mașinilor pe trotuar, dar în contextul în care este nevoie de parcare, dacă va fi ales primar, va discuta cu cetățenii din fiecare zonă pentru a decide dacă doresc sau nu acest lucru.

Pentru păstrarea curățeniei pe străzile din Sector, candidatul vrea să reintroducă ”sectoristul”, un polițist local care să se ocupe de o anumită zonă și cxare să dea ”amenzile maxim permise de lege” celor care aruncă gunoiul pe jos.

ADVERTISEMENT