Sport

Simona Halep, ÎN PERICOL! Poate RATA Roland Garros

Simona Halep trece prin cel mai bun moment al carierei, mai ales că de la începutul săptămînii care vine va urca încă o poziţie în clasamentul WTA, acolo unde va ocupa locul 4. Practic,...
17.05.2014 | 00:04
Simona Halep IN PERICOL Poate RATA Roland Garros

Simona Halep trece prin cel mai bun moment al carierei, mai ales că de la începutul săptămînii care vine va urca încă o poziţie în clasamentul WTA, acolo unde va ocupa locul 4. Practic, această nouă modificare în traiectoria jucătoarei de tenis de 22 de ani echivalează cu o plasare printre primii patru capi de serie la Roland Garros, ceva unic pentru tenisul feminin din România. Dar întrebarea care se pune destul de des în ultimele zile în anturajul Simonei este alta: va ajunge la Paris în “stare bună de funcţionare” şi va putea să facă faţă fizic nivelului cerut de un turneu de Grand Slam?

Staff-ul e de vină?

Urcarea în clasament, parcursurile mai lungi din cadrul turneelor, dar şi nivelul de competiţie mai ridicat pe care îl înfruntă acum au transformat-o pe Halep într-o sportivă din ce în ce mai fragilă. La turneul de la Roma, după primul meci, cel cîştigat în turul secund cu Madison Keys, Halep s-a retras acuzînd probleme la muşchii abdominali, zonă care a supărat-o şi cu o săptămînă înainte, atunci cînd a pierdut finala de la Madrid. A fost al treilea abandon al anului pentru micuţa sportivă din România, iar situaţia sa devine deja îngrijorătoare. Elocventă e o declaraţie oferită de Ion Ţiriac, care a semnalat voalat cauza problemelor pe care Halep le înfruntă, indicînd drept responsabil staff-ul acesteia.Mă deranjează să văd că, după ce ia un turneu, vine la următorul, joacă un set şi abandonează. Nu cred că e vorba de bani, chiar dacă nu are cîştigurile lui Roger Federer, dar cineva trebuie să o sfătuiască pentru că un jucător e atît de bun pe cît sînt şi cei din jurul ei”, a spus omul de afaceri, chiar proprietarul turneului de la Madrid, unde Halep a pierdut duminica trecută finala cu Maria Şarapova.

Roland Garros e în pericol!

Revenită în Bucureşti joi, Halep a oferit cîteva declaraţii despre situaţia sa, dar a încercat să păstreze un ton optimist. „Sînt un pic accidentată la abdomen, astăzi voi merge să fac un RMN şi sper să nu fie nimic grav. Eu am făcut şi o ecografie la Roma şi nu e foarte grav. Tocmai de aceea m-am oprit la Roma pentru a putea să mă recuperez foarte bine şi să pot să joc la Roland Garros. Acum voi sta cîteva zile, pînă luni, cînd cred că o să încep să joc din nou. Dar nu voi face o pauză totală, o să fac antrenamente fizice”, a explicat Simona, care ieri a şi efectuat RMN-ul cu pricina. Rezultatul relevat de acesta nu a fost unul care să-i aducă zîmbetul pe faţă. Cu toate că afecţiunea nu este una deosebit de gravă, prezenţa la Roland Garros îi poate fi pusă în pericol şi, dacă nu asta, cu siguranţă evoluţia ei acolo. Timpul scurt pe care îl are la dispoziţie pentru a se recupera, maximum 10 zile, perioadă în care trebuie să se şi antreneze pentru a fi la un nivel fizic de competiţie, o încurcă mult, astfel că planul de atac al singurului turneu de Grand Slam care se joacă pe zgură trebuie să fie perfect.

Antrenamentele, subiect de discuţie

FANATIK a discutat cu mai mulţi specialişti, iar explicaţii pentru situaţia sa există. „În primul rînd, e vorba de natură, pentru că fizicul ei nu a fost obişnuit cu un nivel de consum atît de ridicat precum cel la care Simona a ajuns în ultimul an. Lucrurile acestea se pot regla, dar cu ajutorul unor antrenamente isteţe, care să-i pregătească corpul cît mai bine, dar care să nu o consume atît de tare. Apoi şi felul în care sînt făcute antrenamentele contează. Pentru că, avînd aici specificul unui sport precum tenisul, e posibil să ai tendinţa să antrenezi braţul de lovitură mai mult decît pe celălalt. Automat, o asemenea situaţie provoacă un dezechilibru în corpul sportivului şi astfel pot să apară fel de fel de afecţiuni musculare sau ale articulaţiilor”, au concluzionat preparatorii fizici contactaţi de FANATIK.

Roland Garros – visul suprem!

Pentru Simona Halep, imposibilitatea de a participa la Roland Garros ar fi o lovitură extrem de dură. Încă de la începutul anului, jucătoarea de tenis din Constanţa a fost extrem de clară cînd a nominalizat obiectivul său principal în 2014: un parcurs cît mai lung la Paris. Turneul din capitala Franţei are o însemnătate aparte pentru Halep, care şi-a făcut intrarea pe firmamentul tenisului mondial chiar acolo, în 2008, cînd avea doar 16 ani, cîştigînd turneul de junioare. Cum şi suprafaţa de joc este cea pe care o preferă, zgura, se poate lesene înţelege cît de important este al doilea Grand Slam al anului pentru româncă. În plus, tot Simona a sintetizat cel mai bine importanţa acestui turneu în august anul trecut, într-un interviu exclusiv oferit pentru FANATIK: „Dacă aş avea de ales între locul 1 şi cîştigarea unui Grand Slam, aş alege Grand Slamul. Visul ar fi să cîştig la Roland Garros!”. Iar visul, măcar acum, în 2014, pare mai departe ca niciodată în contextul actual.

P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!