News

Alertă în SUA! Peste 1 milion de oameni vor să forțeze intrarea în Zona 51. Decizia armatei americane

17.07.2019 | 14:58
Alerta in SUA Peste 1 milion de oameni vor sa forteze intrarea in Zona 51 Decizia armatei americane
Zona 51, una plină de controverse. Sursa foto: cnet.com

Este nebunie totală în Statele Unite ale Americii, unde peste un milion de oameni vor să între în Zona 51, o regiune despre care s-au scris multe cărți SF. Cetățenii americani s-au mobilizat pe rețelele online de socializare și vor să forțeze intrarea în această zonă protejată de armată pentru că, spun ei, vor să demonstreze că acolo guvernul ascunde pe extratereștri.

Zona 51 trezește din nou spiritele: un milion de oameni vor să forțeze intrarea în baza secretă

Mobilizarea a început cu o glumă care a pornit chiar din presa americană. Evenimentul ar putea avea loc pe 20 septembrie, dată care este intens vehiculată pe paginile unde a fost creat evenimentul. Astăzi s-au făcut chiar și live-uri pe Facebook din respectiva zonă. Americanii sunt convinși că, la un moment dat, vor surprinde vreun obiect zburător neidentificat sau chiar un extraterestru în carne și oase.

Armata americană a reacționat la această mobilizare, chiar dacă pare mai mult o glumă, și îi avertizează pe cei care vor să se apropie de Zona 51 că se expun unor riscuri uriașe dacă atacă un centru de antrenament activ. Zona 51 nu este accesibilă oricui, ceea ce trezește multe teorii ale conspirației dintre cele mai fanteziste cu putință.

Forțele Aeriene ale Armatei, reacție oficială

Această zonă se află la aproximativ o oră de mers cu mașina din Las Vegas. Este una din cele mai secrete baze americane, iar cei care se apropie sunt întâmpinați de o plăcuță pe care scrie că au accesul interzis. Mai mult de atât, cei care trec fără acordul Armatei (lucru imposibil de obținut, de altfel) sunt amendați și luați pe sus de autorități. Nimeni nu a reușit să fie prezent în zona respectivă.

„Zona 51 este o tabără militară de antrenament în aer liber a Forţelor Aeriene şi descurajăm orice tentativă de pătrundere în incintele unde antrenăm forţe armate ale SUA”, a spus Laura McAndrews, purtătoarea de cuvânt a Forțelor Aeriene din SUA.