News

ALERTĂ! Jale mare pentru cei cu centrale termice de apartament. Anunțul care îi privește în mod direct

20.07.2019 | 13:18
Cei cu centrale termice de apartament ar putea să plătească mult mai mult. Sursa foto - facebook

Jale mare pentru cei cu centrale termice de apartament care au primit o adevărată lovitură. Ultimul anunț i-a băgat în sperieți pe toți. Astfel, conform estimărilor urmează o perioadă în care gazele naturale vor fi din ce în ce mai scumpe. Lucrul acesta se întâmplă chiar din 2019, în ciuda eforturilor pe care le face Guvernul pentru a ține costul gazelor cât mai redus, măcar pentru consumatorii casnici.

Jale mare pentru cei cu centrale termice de apartament

Practic, evoluțiile din piața concurențială trebuie, în mod normal, să aducă serioase îngrijorări mai ales în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze la iarnă și la ce preț se va face. Trebuie specificat că această tendință de creștere a prețului nu se aplică strict României. Dupa maximul pretului gazelor naturale atins in anul 2012, pretul acestora a coborat la un nivel similar anilor 90. Din păcate această perioadă pare că se apropie de sfârșit.

Astfel, dupa 6 ani de prețuri scazute la gazele naturale, vom intra într-o nouă „eră” a prețurilor, semnificativ mai mari. Cei de la energy-center.ro spun că, din păcate, Romania nu a profitat de această perioada și a sperat că preturile gazelor vor ramane vesnic la un nivel coborat. Lipsa unei strategii, neaplicarea legislatiei existente privind liberalizarea pietei si asigurarea stabilirii pretului corect pe piata etc., va gasi multi consumatori de gaze nepregatiti pentru urmatoarea perioada, cand preturile gazelor vor creste.

Jale mare pentru cei cu centrale termice de apartament. Centrală
Prețul gazelor ar putea să crească foarte mult. sursa foto – facebook

Anunțul care îi privește în mod direct

Mai mult de atât, aceștia spun că aplicarea masurilor populiste din trecut pentru rezolvarea problemelor de vulnerabilitate a consumatorilor de gaze, nu va face decât să accentueze problemele în viitor. Sursa citată afirmă că proiectul de modificare a legii gazelor naturale, care se află în Parlament, nu doar că nu vine cu soluții de pregătire a României pentru această nouă „eră” a gazelor, dar conține articole care vor duce la escaladarea costurilor, respectiv o creștere a prețului la consumatorul final

Vă readucem aminte că FANATIK a scris deja despre faptul că gazele românești au fost mult mai scumpe decât cele din import! Astfel, acestea au ajuns să coste și cu 33%  în plus față de cele care provin de pe bursă, în luna iunie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS