News

Alertă meteo de ultimă oră în Grecia. Furtuni și căderi de grindină anunțate în locații cu mulți români aflați în vacanță

17.08.2019 | 17:15
Alerta meteo de ultima ora in Grecia Furtuni si caderi de grindina anuntate in locatii cu multi romani aflati in vacanta
Avertizare de vremea rea pentru Grecia. Sursa foto: Business Insider

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii aflați în Grecia să se adăpostească în următoarele ore. Serviciul meteorologic elen a emis o avertizare de ultimă oră. Se vor produce fenomene meteo extreme și sunt semnalate furtuni însoțite de căderi de grindină în Thassos și Halkidiki.

Alertă de vremea rea în Thassos și Halkidiki, după incendiile de vegetație

Zonele afectate de informarea meteorologică emisă astăzi sunt: Tracia, Macedonia, Halkidiki, Thesalia, Insulele Sporades, Insula Lesvos, Insula Chios, Insula Samos, Insula Samothraki, Insula Ikaria, Insula Thassos și Insula Limnos, scrie știrileprotv.ro.

Avertizarea de vreme rea vine la scurt timp după ce grecii s-au confruntat cu incendii masive de vegetație, unele produse chiar pe insula Samothkraki unde timp de trei zile sute de români au fost prizonieri. Cetățenii români pot cere ajutor la numerele ambasadei și a consulatelor române din Grecia.

vreme rea grecia
Fenomenele de vreme extremă se vor intensifica în următoarele ore. Sursa foto: BBC

La ce numere de telefon pot suna turiștii români din Grecia

MAE pune la dispoziție numărul de telefon al ambasadei noastre de la Atena, +302106728879. Apelurile către acest număr vor fi redirecționate către Centrul de Contact și de Suport al Cetățenilor Români din Străinătate. +306906479076 este un alt număr de telefon, cel al consulatului de la Salonic, unde, de asemenea, turiștii români pot suna cu încredere în caz de urgență.

Vremea rea va lovi cele două regiuni din Grecia în următoarele ore, conform meteorologilor eleni. Ploile vor fi de scurtă durată, însă suficient de intense încât specialiștii să se aștepte la pagube sau inundații în special în zonele de deal și depresiune. Nu sunt excluse nici alunecările de teren acolo unde cantitățile de apă vor depăși 50 de litri pe metrul pătrat.

 

Tags: