News

Alerta pentru cei ce au telefoane Huawei! Google a suspendat accesul la Android! Cum vor fi afectati utilizatorii

20.05.2019 | 08:46
Alerta pentru cei ce au telefoane Huawei Google a suspendat accesul la Android Cum vor fi afectati utilizatorii

Huawei a rămas fără serviciile Google, iar telefoanele sunt aproape moarte, deoarece utilizatorii nu vor mai putea face update-uri de software, iar Google Apps, Services și Play Store nu vor mai funcționa pe telefoanele făcute în China! Toate acestea, după ce președintele Americii, Donald Trump, a trecut compania chineză Huawei pe lista neagră, mai ales după suspiciunile de spionaj.

Huawei rămâne fără serviciile Google, după ce compania a fost trecută pe lista neagră a lui Trump

Momentan, telefoanele Huawei mai pot folosi serviciile Google, însă nu pentru mult timp. “Respectăm ordinul și analizăm implicațiile. Pentru utilizatorii serviciilor noastre, Google Play și protecția de securitate de la Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele existente Huawei. Huawei va putea utiliza versiunea publică Android, iar telefoanele noi de la Huawei nu vor putea accesa aplicațiile și serviciile de la Google”, a declarat purtătorul de cuvânt Google, fără a oferi detalii suplimentare.

Suspendarea ar putea afecta afacerea Huawei din afara Chinei, în condițiile în care gigantul tehnic va pierde imediat accesul la actualizările sistemului de operare Google Android. Viitoarele versiuni ale smartphone-urilor Huawei care rulează pe Android vor pierde și accesul la servicii populare, inclusiv la Magazinul Google Play și la aplicațiile Gmail și YouTube.

Administratia Trump a trecut Huawei pe lista neagra, asa ca telefoanele companiei chinezesti vor ramane fara serviciile Google

În România a fost introdusă tehnologia 5G prin intermediul infrastructurii Huawei

Administrația Trump a adăugat, joi, Huawei Technologies Co Ltd pe lista neagră a comerțului, introducând imediat restricții care vor face extrem de dificil pentru companie să facă afaceri în S.U.A. Vineri, Departamentul de Comerț din S.U.A. a declarat că intenționează să reducă restrângerile asupra Huawei pentru a “împiedica întreruperea operațiunilor și echipamentelor existente în rețea”. Nu a fost clar imediat duminică dacă accesul Huawei la software-ul mobil ar fi afectat.

Măsura în care Huawei va fi afectată de lista neagră a guvernului S.U.A. nu este încă cunoscută, deoarece lanțul său global de aprovizionare evaluează impactul. Experții Chip au pus la îndoială capacitatea lui Huawei de a continua să funcționeze fără ajutor din partea Statelor Unite.

Detaliile privind serviciile specifice afectate de suspendare erau încă discutate intern la Google, potrivit sursei. De asemenea, avocații Huawei studiază impactul listei neagre, a declarat un purtător de cuvânt al Huawei vineri.

Decizia administrației Trump vine la câteva zile duă ce președintele declarase „urgență națională” pentru protejarea rețelelor de computere de „adversari străini”, deși nu a fost nominalizată, principala țintă a fost compania chineză Huawei, potrivit BBC.

Companiile americane nu au voie să folosească componente telecom străine, considerate cu risc pentru securitatea națională. Gigantul chinez Huawei a reacționat, afirmând că ordinul lui Trump, care restricționează tranzacțiile sale americane, le dăunează doar consumatorilor din Statele Unite.

Mai multe țări partenere ale Statelor Unite au ridicat semne de îngrijorare cu privire la produsele Huawei, care ar putea fi folosite de China pentru supraveghere. În România, a fost introdusă zilele acestea tehnologia 5G de către Vodafone prin intermediul infrastructurii Huawei.

Tags: