News
notix pixel id

ALERTĂ! Un criminal periculos a evadat din Penitenciarul Focşani

20.09.2019 | 16:55
Ciobotaru Vasilică era condamnat la 22 de ani de închisoare. Sursa foto - facebook

Un criminal periculos a evadat din Penitenciarul Focşani. Ciobotaru Vasilică, un individ condamnat la nu mai puțin de 22 de ani de închisoare, a fugit vineri după-amiază de la punctul de lucru de la Goleşti. Bărbatul era încarcerat la Penitenciarul Focșani. Poliţiştii au fost informaţi, vineri, în jurul orei 14.30, de către personalul din cadrul Penitenciarului Focşani, că de la punctul de lucru Goleşti a evadat un deţinut.

Un criminal periculos a evadat din Penitenciarul Focşani

Bărbatul, în vârstă 38 ani, domiciliat în comuna Bogheşti, judeţul Vrancea este recidivist și execută o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat. “La nivelul Inspectoratului se desfăşoară activităţi specifice împreună cu reprezentanţii penitenciarului pentru identificarea şi prinderea evadatului”,  au anunţat reprezentanţii IPJ Vrancea.

“Vineri, 20 septembrie 2019, în jurul orei 14,15, s-a constatat că persoana privată de libertate Ciobotaru Vasilică, în vârstă de 39 ani, condamnat definitiv la 22 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localităţii Goleşti, la care desfăşura activităţi lucrative.

Un criminal periculos a evadat din Penitenciarul Focşani. Condamnat
Condamnatul a fugit de la locul de muncă. Sursa foto – facebook

Fugarul era recidivist

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, au transmis reprezentanţii Penitenciarului Focșani. Mai mult de atât, acum conducerea penitenciarului vrea să facă o verificare internă care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. De remarcat că la momentul evadării deținutul purta pantaloni negri cu trei dungi albe, tip Adidas, bluză de trening neagră cu o dunga vişinie pe piept şi bocanci negri.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri