Fotbal international

Alex Băluţă a câştigat Cupa Cehiei cu Slavia Praga şi a făcut eventul! Finala a fost arbitrată de un ceh de origine română

22.05.2019 | 22:46
Alex Baluta a castigat Cupa Cehiei cu Slavia Praga si a facut eventul Finala a fost arbitrata de un ceh de origine romana
ADVERTISEMENT

Alex Băluţă a câştigat Cupa Cehiei cu Slavia Praga şi a făcut eventul cu formaţia la care evoluează din vara anului trecut. După ce a câştigat campionatul, formaţia antrenată de Jindrich Trpisovsky a triumfat şi în a doua competiţie internă, după o victorie în faţa lui Banik Ostrava, scor 2-0.

Alex Băluţă a câştigat Cupa Cehiei cu Slavia Praga şi a făcut eventul. Românul a fost doar rezervă

Alex Băluţă a câştigat Cupa Cehiei cu Slavia Praga în primul sezon petrecut la formaţia alb-roşie, însă mijlocaşul de 25 de ani nu a fost folosit de Jindrich Trpisovsky în meciul meciul cu Banik Ostrava. Tomas Soucek şi Lukas Masopust au fost autorii celor două goluri care au adus eventul pentru formaţia din capitala Cehiei.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Alex Băluţă a jucat 31 de meciuri în toate competiţiile pentru Slavia Praga şi a reuşit să marcheze trei goluri. În Cupa Cehiei, fotbalistul de 25 de ani a fost titular în toate partidele, exceptând semifinala cu Sparta Praga, când a jucat 8 minute, şi finala cu Banik Ostrava, unde a fost rezervă neutilizată.

Alex Băluţă a câştigat Cupa Cehiei cu Slavia Praga şi a făcut eventul. Finala a fost arbitrată de Petr Ardeleanu
Alex Băluţă a câştigat Cupa Cehiei cu Slavia Praga şi a făcut eventul. Finala a fost arbitrată de Petr Ardeleanu

Petr Ardeleanu a arbitrat finala Cupei Cehiei

Finala Cupei Cehiei, Slavia Praga – Banik Ostrava 2-0, a fost arbitrată de Petr Ardeleanu, “central” ceh de origine română. Născut pe 14 decembrie 1980, la Lom u Tachova, arbitrul a început să oficieze în prima ligă din Cehia din 2005. În actualul sezon, Ardeleanu a arbitrat cinci meciuri din Europa League, două dintre acestea fiind în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

În 2016, la Campionatul European din Franţa, Petr Ardeleanu a fost arbitru adiţional la România – Albania 0-1, ultimul din Grupa A. Acelaşi rol l-a avut şi la partida Fiorentina – Pandurii Târgu Jiu 3-0, meci care s-a disputat în Grupa E din Europa League 2013-14.

Tags: