Fotbal intern

Bucurie în familia noului “magician” al României. “Vis împlinit!”

Dumitru Mitriţă, fostul fotbalist al Universităţii Craiova, este convins că nepotul său Alex Mitriţă, cel care a debutat la echipa naţională în partida cu Israel, va deveni în lunile următoare unul dintre jucătorii importanţi ai lui Cosmin Contra.
26.03.2018 | 12:49
Bucurie in familia noului magician al Romaniei Vis implinit

Cosmin Contra a decis să îi convoace din tabăra echipei CS U Craiova, la naţională, pentru partidele cu Israel şi Suedia, pe Bancu şi Alex Mitriţă. Dacă primul a fost titular pe postul de fundaş stânga sâmbătă seară, în schimb fostul fotbalist al Viitorului Constanţa a fost trimis pe teren de Cosmin Contra în minutul 61 în locul lui Gicu Grozav.

Iar micuţul mijlocaş al oltenilor şi-a făcut imediat simţită prezenţa pe gazon datorită calităţilor sale. Mai mult, în mintul 82 acesta l-a servit excelent pe Ţucudean, iar atacantul formaţiei CFR Cluj a marcat cu ajutorul unei scăriţe golul de 2-1. Debutul lui Alex Mitriţă la echipa naţională a fost aşteptat cu mare interes şi de membrii familie sale, în special de Dumitru Mitriţă, fostul fotbalist al Universităţii Craiova, dar şi unchiul actualului jucător al lui Devis Mangia.

“Fratele meu l-a învăţat să bată loviturile libere!”

Contactat de către FANATIK.RO, Dumitru Mitriţă, fostul fotbalist al Ştiinţei, a vorbit despre debutul nepotului său, dar a mărturisit că speră că mijlocaşul lui Mangia va reuşi să câştige eventul cu Craiova. “Vă daţi seama că eu şi fratele meu am stat cu ochii pe acest meci. Mă bucur nespus că Alex a debutat la echipa naţională în partida cu Israel. S-a comportat aşa cum l-am sfătuit noi când a plecat de acasă. L-am rugat să lase emoţiile în vesitar şi să intre pe teren cu tupeu, deoarece era şansa lui şi trebuie să profite de ea.

O să vedeţi că uşor, uşor Alex o să se impună la naţională. Are viteză, dar şi o tehnică foarte bună. Dar el bate foarte bine şi loviturile libere. A muncit enorm ca să ajungă la naţională şi pot să spun cu tărie că şi-a îndeplinit visul. De mic copil el îmi spunea că într-o zi o să ajungă la echipa naţională. Vreau să vă mai mărturisesc că, deşi eu îl sfătuiesc cu tot ce pot, totuşi să ştiţi că Alex a învăţat să le bată loviturile libere de la tatăl său.

Fratele meu nu a jucat fotbal la nivel foarte ridicat, dar executa foarte bine loviturile libere. Vreau să ştiţi că eu mai am şi un alt nepot la fel de talentat ca Alex. Este vorba de Alex Raicea, cel care joacă în Liga 4 la formaţia lui Adrian Mititelu. El este unul dintre cei mai buni jucători ai lui FCU. Amândoi au tehnică şi viteză, iar multă lume spune că cei doi veri se aseamnă mult la joc. Şi Raicea este mijlocaş tot de bandă. Totuşi, revenind la Alex Mitriţă, vreau să vă mai spun că eu am încredere că el o să ajute Craiova să câştige eventul în acest an. Deşi multă lume speră la Craiova că o să câştigăm Cupa României, totuşi eu sper la event”, a spus Mitriţă.

1.800.000 de euro este cota pe transfermarkt pentru Alex Mitriţă