Fotbal intern

Alex Mitriță, toate detaliile transferului la New York City. Unde ajung 1,6 milioane de euro

29.01.2019 | 13:43
Alex Mitriță poate pleca de la Craiova până pe 25 februarie, când se închide perioada de transferuri

Alex Mitriță este aproape de un transfer record pentru fotbalul craiovean. Bijuteria celor de la CS U Craiova are ofertă de la New York City, iar suma pusă la bătaie de americani îl face pe patronul Mihai Rotaru să dea undă verde mutării.

Din informațiile FANATIK, New York City pune la bătaie nu mai puțin de 8 milioane de euro pentru a-l transfera acum pe mijlocașul oltean. Această ofertă este foarte aproape de dorința șefului din Bănie.

Alex Mitriță, ofertă de 8 milioane de euro de la New York City. Cât va lua mijlocașul

În aceste condiții, sunt șanse foarte mari ca „Piticul” să fie lăsat să plece în următoarele zile la noua echipă. Mai ales că și el a fost informat despre condițiile transferului și s-a declarat foarte mulțumit de salariul pe care i-l oferă noua echipă.

FANATIK a aflat că Mitriță urmează să câștige 1 milion de euro pentru fiecare din cei 4 ani de contract pe care îl propun cei de la New York City, echipă deținută de șeicii care au și Manchester City. Mitriță este și pe lista celor de la Torino, dar oferta de 4,5 milioane de euro a italienilor nu este pe placul lui Mihai Rotaru.

Alex Mitriță la New York City pe 8.000.000 euro. Cât câștigă jucătorul 2
Mihai Rotaru (centru) a fost în Antalya pentru a-i urmări pe elevii lui Devis Mangia la pregătiri

Craiova trebuie să dea 20 la sută din bani celor de la Pescara

O altă informație extrem de interesantă are legătură cu suma transferului. Mihai Rotaru nu va încasa toți cei 8 milioane de euro de la americani, pentru că trebuie să plătească și celor de la Pescara, fosta echipă a lui Mitriță, o cotă parte.

Alex Mitriță la New York City pe 8.000.000 euro. Cât câștigă jucătorul 2
Prin transferul în America, Alex Mitriță le bagă celor de la Pescara în casierie dublul banilor pe care i-au primit de la Craiova

În urmă cu un an, în ianuarie 2018, Mitriță a fost cumpărat definitiv de Craiova de la Pescara, cu 730.000 de euro, după cele 6 luni de împrumut. În momentul cedării lui Mitriță în Bănie, italienii și-au păstrat și 20 la sută dintr-un transfer ulterior. Astfel că în momentul în care Mitriță pleacă la City pe 8 milioane de euro, 1,6 milioane din acești bani vor merge în conturile Pescarei.

Marcel Popescu a lăsat garda jos: „Sunt situații în care nu poți să spui nu”

Președintele Craiovei, Marcel Popescu, nu a negat ofertele care există pentru Mitriță și chiar a lăsat ușa deschisă unei plecări a vedetei în această pauză competițională. Din informațiile FANATIK, și antrenorul Devis Mangia a fost pus în temă cu eventuala plecare a omului decisiv.

În momentul acesta, Mitriță nu este singurul jucător curtat. Încercăm să păstrăm nucleul de bază până la vară, se fac eforturi în acest sens. Au și ei dreptul la o opinie. Mitriță a spus că ar vrea să câștige trofee, să rămână la Craiova, să plece de aici cu trofee. Viitorul ne rezervă multe surprize. Sunt situații în care nu ai ce să faci. Viața merge înainte, iar la nivelul cluburilor din România, suntem într-o situație delicată. Întotdeauna peștele cel mare îl înghite pe cel mic. Sunt situații în care nu poți să spui nu. Să sperăm că până la vară rămâne și vom avea și performanțe”, a spus Marcel Popescu la Digi.

  • 13 goluri a marcat Alex Mitriță în actualul sezon de Liga 1, la egalitate cu George Țucudean și cu două mai mult decât Harlem Gnohere de la FCSB
  • 3,5 milioane de euro este cota jucătorului de 23 de ani, cel mai scump din Liga 1 Betano, alături de Dennis Man