Fotbal intern

FOTO. Povestea puştiului român de la Leicester: “Vreau la naţională!”

Alex Pascanu, juniorul lui Leicester City, este unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti români în Marea Britanie, fiind desemnat jucătorul sezonului la academia fostei campioane din Premier...
18.09.2017 | 17:13
FOTO Povestea pustiului roman de la Leicester Vreau la nationala

Alex Pascanu, juniorul lui Leicester City, este unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti români în Marea Britanie, fiind desemnat jucătorul sezonului la academia fostei campioane din Premier League. Pascanu, 18 ani, este deja titular în naţionala U-21 a României şi în U-23 a lui Leicester şi a povestit pentru site-ul clubului modul în care a ajuns în Anglia, dar şi primele contacte cu mingea.

“Când eram în România, obişnuiam să joc fotbal pe stradă în fiecare zi. După care, pe când aveam cinci ani, am venit în Anglia şi am vrut să continui într-un mod organizat. Am început să joc într-o echipă la amatori unde locuiam  şi când aveam opt ani am decis să vin la Leicester, locul unde mă aflu şi în acest moment”, a povestit Pascanu. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Puştiul român, apreciat în cadrul clubului

Alex a fost desemnat cel mai bun jucător din academia echipei în ultimul sezon, însă recunoaşte că nu i-a fost tocmai uşor la început: “A fost un început dificil pentru bine, la început nu ştiam limba, dar am rezolvat această problemă în câteva luni, iar acum mă întorc des acasă pentru a nu uita să vorbesc româneşte. M-am bucurat mereu de joc şi am crescut de la o grupă la alta având doar dorinţa de a juca. La echipa sub 14 ani, am început să primim contracte pe doi ani, însă totul a fost o distracţie la momentul respectiv. Nu credeam că voi putea ajunge cu adevărat un fotbalist, îmi plăcea doar să mă bucur de moment”, a continuat internaţionalul român

Pascanu a vorbit şi despre Adrian Mutu şi Cristi Chivu, liderii generaţiei alături de care a cresctu tânărul jucător, dar şi despre Fabio Cannavaro, căpitanul Italiei la Campionatul Mondial din 2006.

“Îmi amintesc de Fabio Cannavaro din perioada în care aveam nouă sau zece ani şi era unul dintre preferaţii mei. Din România mi-a plăcut de Mutu şi Chivu. Obişnuiam să mă uit la fiecare meci al  lor şi vreau să fiu precum ei, să îmi reprezint ţara şi clubul la cel mai înalt nivel posibil”, a povestit fundaşul lui Leicester.

Următorul pas în cariera lui Pascanu

“Acum vreau doar să joc pentru Leicester, să debutez aici şi după să bifez cât mai multe prezenţe pentru club şi echipa naţională. Sper să pot reprezenta România la nivel de seniori, dar prima dată să vedem ce putem face la Under- 21, acolo unde ne dorim să ajungem la Campionatul European”, a încheiat fotbalistul.

Şansele lui Pascanu să ajungă la prima echipă sunt destul de ridicate, după ce Craig Shakespeare, antrenorul de la echipa de seniori, a fost văzut des la partidele echipei U-23 a lui Leicester şi a acordat de multe ori şansa unor tineri din academie să se afirme la prima echipă. De altfel, românul a evoluat 73 de minute în partida de vineri dintre Leicester şi Arsenal, la care Vlad Dragomir a prins ultimele 15 minute, în campionatul englez sub 23 de ani.

6 meciuri şi un gol marcat are Pascanu în Youth League pentru Leicester