Fotbal intern

Gigi Becali a mai rezolvat un transfer la FCSB. E titular la națională! EXCLUSIV

09.05.2019 | 16:38
Gigi Becali a mai rezolvat un transfer la FCSB E titular la nationala EXCLUSIV

Gigi Becali s-a împăcat deja cu ratarea titlului și în acest sezon și își pregătește strategia pentru sezonul viitor. Patronul celor de la FCSB a făcut deja două mutări pe piața transferurilor – Oaidă de la Botoșani și Belu de la Astra -, iar a treia țintă este ca și rezolvată. FANATIK a aflat că Alex Pașcanu s-ar fi înțeles cu FCSB și va fi din vară jucătorul roș-albaștrilor!

Alex Pașcanu la FCSB! Titularul naționalei de tineret și-a dat acordul pentru transfer

Alex Pașcanu, 20 de ani, este în ultimele șase luni de contract cu Leicester, unde a jucat doar pentru echipa a doua a clubului, neprimind șansa de a debuta la prima formație, care a luat titlul în 2017.

Titularul naționalei de tineret se pregătește de turneul final european din Italia și San Marino, de luna viitoare, dar are grijă și de viitorul său. După mai multe discuții pe care le-a avut cu cei de la FCSB, Pașcanu, născut la Bârlad, și-a dat acordul pentru a-și continua cariera la formația lui Gigi Becali. Lipsește în acest moment doar semnătura, dar părțile par puse de acord asupra viitorului contract.

alex-pascanu-la-fcsb-gigi-becali-a-mai-rezolvat-un-transfer-pentru-2019
Alex Pașcanu (stânga) va juca la FCSB pentru prima oară la o echipă de seniori. Nu a făcut-o până la 20 de ani. Sursa: sportpictures.eu

Alex Pașcanu a plâns pentru FCSB la meciul cu Napoli din 2010

Alex Pașcanu a ajuns în Anglia în vara lui 2017 și a semnat un contract cu Leicester valabil până pe 30 iunie 2019. Nu a izbutit să facă pasul la echipa mare, a jucat în sezonul actual 18 meciuri pentru echipa secundă, iar acum se pregătește să schimbe clubul.

„Țin minte și acum meciul ăla cu Napoli, când Steaua a avut 3-0. Mi-am zis în seara aia că, gata, trebuie să mă fac fotbalist, să mă răzbun pe arbitrul ăla care a prelungit atât de mult meciul. Aveam vreo 10, 11 ani și plângeam pentru Steaua” – Alex Pașcanu

Interesul celor de la FCSB pentru titularul lui Mirel Rădoi la naționala de tineret a venit la timp pentru Alex Pașcanu. El nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru culorile roș-albastre, povestind un episod din 2010, de la celebrul meci Steaua – Napoli din Europa League. A fost 3-0 la un moment dat pentru români, dar în al 8-lea minut de prelungire Edison Cavani a egalat la trei pentru italieni.

Mirel Rădoi consideră că Pașcanu face față fără probleme la FCSB

Selecționerul naționalei de tineret, Mirel Rădoi, a vorbit recent într-un interviu pentru Telekom despre echipa pe care o pregătește și a atins la un moment dat și subiectul transferului lui Alex Pașcanu.

Îl văd pe Paşcanu în primul an când eu am venit la Steaua, adică fiecare antrenament pentru el e ca şi cum ar fi un meci oficial, nu are nicio limită, este foarte bine structurat. În momentul în care începe ziua, el ştie foarte bine, îşi structurează foarte bine timpul că ştie când este antrenament, când trebuie să se odihnească, e un tip foarte meticulos şi îmi place asta.  Eu cred că orice echipă l-ar avea ar fi un câştig” – Mirel Rădoi, selecționer România tineret

alex-pascanu-la-fcsb-gigi-becali-a-mai-rezolvat-un-transfer-pentru-2019
Mirel Rădoi este convins că Alex Pașcanu poate face față fără probleme ca titular la FCSB

Nu ştiu dacă în acest moment Pașcanu poate face pasul direct către Premier League. Cred că dacă i s-ar da şansa să evolueze măcar un an în Championship ar fi mult mai bine pentru el. Nu ştiu ce îşi doreşte FCSB sau orice altă echipă românească. Când încerci să aduci un jucător, nu trebuie să îl aduci doar după evoluţiile pe care le are la televizor. Cred că în momentul de faţă ar juca titular la orice echipă din România”, a mai spus Rădoi. 

  • 15 meciuri are Alex Pașcanu pentru naționala de tineret a României, pentru care a debutat pe 24 martie 2017, 25 de minute în amicalul (1-5) cu Rusia
  • 20 de ani a împlinit stoperul român pe 28 septembrie 2018