Sport

EXCLUSIV / Alexa, şi patron la Rapid! “Am dat bani de la mine!”

Dan Alexa a acordat, în exclusivitate, un interviu pentru FANATIK.RO, în care a vorbit despre viitorul său pe banca Rapidului, dar şi despre alte subiecte cu privire la situaţia clubului din...
23.05.2016 | 00:07
EXCLUSIV  Alexa si patron la Rapid Am dat bani de la mine

Dan Alexa a acordat, în exclusivitate, un interviu pentru FANATIK.RO, în care a vorbit despre viitorul său pe banca Rapidului, dar şi despre alte subiecte cu privire la situaţia clubului din Grant.

Vă este teamă că veţi fi schimbat deşi aţi reuşit promovarea?

– Nu îmi este teamă decît de Dumnezeu. Serios, cum să-mi fie teamă? Am promovat! Ati uitat?!

Ce relaţie aveţi cu conducerea?

– A cam lasat totul în mîna mea de-a lungul timpului. Am rămas pîna a semnat preşedintele Dinu Gheorghe singur singurel. Nimeni nu s-a băgat vreodată peste mine la echipă. Mi-am luat deciziile cum am crezut eu că este bine.

“Morar şi Kusnir sînt neplătiţi de patru luni!”

Ce s-a întîmplat mai exact cu Vlad Morar?

– Un lucru să fie clar, nu a fugit din cantonament. Pur şi simplu a refuzat să mai joace fără bani. El şi Kusnir nu sînt plătiţi de patru luni dacă nu mă înşel. S-a săturat de promisiuni! Managerul lui, Anamaria Prodan a vorbit cîteva ore cu el şi l-a convins să se întoarcă şi să joace ca un profesionist pînă la final chiar şi fără bani. Vlad este un jucător incredibil! Poate schimba soarta unui meci într-o secundă. Am muncit tare mult cu el, am crezut în el şi mi-a ieşit.

V-aţi temut vreo clipă că puteţi rata promovarea?

– Au fost momente foarte, foarte grele. Sînt prea fericit acum ca să mi le mai amintesc. Este greu să îţi faci meseria gratis la infinit. Jucătorii au familii de întreţinut, rate de achitat… Dar în fotbalul nostru orice este posibil! Nu mi-a fost frică nici o secundă că putem rata promovarea. Am avut încredere în jucătorii mei, în staff-ul meu, în oamenii din conducere. Sînt Dan Alexa si sînt foarte bun!

“Anamaria Prodan e aparte! Are soluţii la orice”

Cum stă Rapid cu banii? Are şanse să reziste în Liga 1?

– Lucrurile legate de partea financiară a Rapidului îmi sînt, practic, necunoscute. Domnul Dinu Gheorghe se ocupă de aşa ceva. Eu pot, însă, să sper în vremuri mai bune, dacă nu foarte bune. Ce pot să spun este faptul că lucrurile s-au îmbunătăţit clar de cînd a ajuns Dinu Gheorghe la echipă.

Cum a ajutat Anamaria Prodan clubul în acest sezon?

– M-a ajutat şi m-a susţinut în fiecare secundă. A convins jucători pe care îi am în lot să vină pe salarii derizorii. A avut încredere din prima secundă că voi promova. Este un manager aparte, care discută cu antrenorii şi jucătorii ei în fiecare secundă. Lîngă Anamaria totul pare mai uşor, găseşte soluţii la orice. Sîntem ca o familie.

Au existat cazuri cînd aţi ajutat anumiţi jucători cu bani?

– Am dat bani de la mine ca să conving un jucător să semneze cu Rapid! Cu asta, cred că am spus totul…

“Avem nevoie de jucători pentru a rezista în Liga 1”

Aţi fost în vreun moment în pericol de a fi demis?

– Cel mai bine, vorbiţi cu managerul meu! Nu cred sau nu mi-a ajuns aşa ceva la urechi. În fotbal eşti în pericol cînd nu ai rezultate. Eu zic că am avut. De asta am promovat, nu?

Aveţi vreo clauză în contract care prevede prelungirea contractului în caz de promovare?

– Vedem ce o să fie de la vară. Deocamdată, mai am contract.

V-aţi gândit deja la transferurile pe care le veţi face dacă rămâneţi la Rapid?

– M-am gîndit de la începutul anului! Glumesc, acum! Am promis că vom face oferte jucătorilor care au pus umărul la promovare. Avem nevoie de jucători clar pentru a face faţă în Liga 1. Savurăm întîi promovarea şi în cîteva zile ne punem pe treabă.

Ce le transmiteţi rivalelor Steaua şi Dinamo?

– Nu avem ce să le transmitem. Cred că tabloul fotbalului românesc este acum complet cu revenirea Rapidului pe prima scenă a fotbalului românesc. Farmecul vieţii a revenit!

2,14 este media punctelor obţinute de Dan Alexa ca antrenor al Rapidului