News

Alexandra Măceșanu și clanurile interlope din Caracal. Căutarea fetei, îngreunată intenționat? Cine a coordonat, din umbră, dosarul

02.08.2019 | 12:35
Alexandra Macesanu si clanurile interlope din Caracal Cautarea fetei ingreunata intentionat Cine a coordonat din umbra dosarul

Alexandra Măceșanu este căutată greșit pentru că așa vor clanurile interlope din Caracal? Este una dintre ipotezele care ar putea reprezenta o totală răsturnare de situație în acest dosar care de o săptămână ține România cu sufletul la gură. Jurnaliștii de la Libertatea oferă câteva nume bănuite că ar racola fete, în special minore, personaje care nu ar fi tocmai străine de această dispariție.

Alexandra Măceșanu, la mijloc între clanurile interlope din Caracal?

S-a tot vehiculat că psihopatul Gheorghe Dincă ar fi doar un pion în rețeaua de trafic de persoane care colcăie în județul Olt, iar în completarea acestei suspiciuni, libertatea.ro oferă detalii înspăimântătoare. Conform unor conversații de pe Whatsapp obținute de cotidianul Libertatea, comisarul șef Nicolae Alexe a cerut ajutorul unui apropiat pe nume Remus Rădoi, zis Codiță.

Despre Codiță se spune că este șeful unei temute rețele de trafic de persoane din județul Olt, unul din oamenii de care se tem chiar și polițiștii. Din informațiile care ies astăzi pe piață, pe 25 iulie 2019, comsiarul Nicolae Alexe de la DIICOT l-a sunat la ora 17:00 pe Codiță, la câteva ore după ce Alexandra a sunat la 112.

alexandra clanuri interlope caracal
O parte din conversația de pe Whatsapp dintre Alexe și Codiță. Sursa foto: libertatea.ro
alexandra clanuri interlope
Nicolae Alexe i-a cerut lui Codiță să identifice mașina lui Gheorghe Dincă. Sursa foto: libertatea.ro

Codiță, Oacă și un comisar-șef care apelează la ”interlopi” să facă anchete

Codiță nu i-a răspuns atunci, iar apoi cei doi au comunicat prin Whatsapp. Aparent, temutul Codiță ar fi unul din informatorii pe care Poliția îi are, un om care ar putea ști tot ce se mișcă prin județ în legătură cu grupările de criminalitate organizată și trafic de persoane. La ora 18:30, comisarul Nicolae Alexe îi trimite prin Whatsapp un număr de telefon pe care l-ar cerceta.

Remus Rădoi îl întreabă pe Codiță dacă știe al cui este numărul respectiv, iar răspunsul este negativ. Îi trimite un al doilea număr de telefon, iar temutul Rădoi îi spune că acel număr este al unui băiat care posedă un BMW argintiu, băiatul lui Dan Bauru din Redea. Șeful Poliției îl roagă apoi pe Remus Rădoi să îi găsească mașina argintie a cărei fotografie apare și în dosarul dispariției Luizei, mașina lui Gheorghe Dincă.

Legătura dintre Rădoi și Alexe este una cunoscută. Codiță fusese condamnat pentru că a bătut un bărbat dintr-un clan rival și s-a lăudat pentru reporteri că a mai lucrat cu comisarul la anumite dosare. Mai mult decât atât, se pare că gruparea Rădoi ar fi trimis două adrese greșite, în mod intenționat, la gruparea rivală Oacă.

„Au fost demarate cele 3 percheziții domiciliare în baza mandatelor obținute, comisar șef Alexe Nicolae participând efectiv la una dintre percheziții, iar adjunctul pe linie de ordine publică la o altă locație, la niciuna din cele 3 nefiind obținute date sau indicii relevante în depistarea minorei”, scrie în raportul Ministerului de Interne.

Rădoi a spus pentru ziarul Libertatea că oamenii din Olt nu au încredere în poliție și atunci vin la firmele lui de pază și protecție, care conferă mai multă credibilitate.

„Dacă ai făcut percheziții la trei adrese – și foarte bine că au făcut și la prietenii mei -, de ce te-ai oprit la a patra și ai stat în fața porții până dimineață? Vă dau eu răspunsul: pentru că erau atât de siguri că fata e traficată de noi că au așteptat flagrantul. Numai că fata era la un nebun!”, susține Nicușor Oacă, liderul clanului rival.