Fotbal intern

Alexandru Mateiu a semnat un nou contract cu U Craiova. Vezi pe ce perioadă

02.10.2018 | 14:55
Alex Mateiu a semnat un nou contract cu CS U Craiova

Alexandru Mateiu se simte foarte bine la U Craiova, iar mijlocaşul a ajuns la un acord cu gruparea pregătită de Devis Mangia pentru a semna un nou contract. Înţelegerea dintre fotbalistul în vârstă de 28 de ani şi olteni expira în vara anului 2019.

Alexandru Mateiu a ajuns la Universitatea Craiova în iulie 2014, iar pe parcursul înţelegerii sale cu gruparea din Bănie a fost şi pe lista de transferuri a formaţiei FCSB. În acea perioadă, mijlocaşul central a fost scos din lotul oltenilor pentru o scurtă perioadă.

Alex Mateiu, nou contract cu U Craiova

Astfel, pentru a-şi asigura serviciile lui Alexandru Mateiu, om de bază în lotul lui Devis Mangia, oficialii lui CS Universitatea Craiova i-au propus să semneze un nou contract valabil pe patru sezoane, acesta urmând să expire în 2022.

Cotat de site-urile de specialitate la 1.000.000 de euro, Alexandru Mateiu a început fotbalul la grupele de juniori ale formaţiei FC Botoşani. Răzvan Lucescu, actualul antrenor de la PAOK Salonic, a fost cel care l-a propulsat la echipa de seniori a clubului la 17 ani. A debutat în Liga 1 Betano pe 16 martie 2919, la meciul jucat de FC Braşov cu Inter Curtea de Argeş.

CITEŞTE ŞI:

  • Gigi Becali a luat decizia finală în cazul lui Nicolae Dică
  • EXCLUSIV. Nicolae Badea l-a dat în judecată pe Ionuţ Negoiţă! Câţi bani îi cere

Gigi Becali l-a vrut de două ori! Oltenii cereau 1,5 milioane de euro

Alexandru Mateiu şi Fernando Boldrin în FCSB - Craiova
Alexandru Mateiu într-un meci FCSB – Craiova

În total, Alex Mateiu are 70 de meciuri în Liga 1 Betano cu FC Braşov, echipă pentru care a înscris 6 goluri. În ediţia 2013-2014, mijlocaşul central a jucat în 32 de meciuri în campionat şi două în Cupa României. Pentru CS U Craiova, Alexandru Mateiu a bifat 129 de meciuri, a dat 5 goluri şi a oferit 7 pase decisive şi şi-a trecut în palmares primul trofeu: Cupa României (2017 – 2018).

Alex Mateiu a fost dorit de Gigi Becali la finalul anului 2015, dar şi în 2013, perioadă în care evolua la FC Braşov. Oltenii i-au cerut lui Gigi Becali nu mai puţin de 1,5 milioane de euro în schimbul mijlocaşului.

“Mă bucură mult interesul Stelei. Eu vreau să ajung la o echipă mare şi nu aş putea refuza o astfel de ofertă. Deocamdată îmi văd de treabă acum şi fac tot ce pot. Rămân cu picioarele pe pământ, nu vreau să îmi fac iluzii că o să prind un transfer la o formaţie de top” – Alexandru Mateiu, în 2013