Fotbal intern

Omul care l-a debutat pe Mitriţă. “Putea să joace de mult la Craiova!”

Jerry Gane a fost antrenorul care i-a permis lui Mitriţă să debuteze în Liga 2 la 15 ani pe vremea în care unul dintre liderii de acum al oltenilor juca pentru Gaz Metan CFR Craiova.
24.12.2017 | 15:47
Omul care la debutat pe Mitrita Putea sa joace de mult la Craiova

Alexandru Mitriţă este unul dintre cei mai buni fotbalişti din Liga 1 Betano, iar Mihai Rotaru intenţionează să îi activeze clauza de cumpărare definitivă, de la Pescara, în valoare de 700.000 de euro. Dar FANATIK.RO a aflat că omul care l-a debutat pe jucătorul în vârstă de 22 de ani în fotbalul mare este chiar actualul antrenor secund al echipei naţionale a României, Jerry Gane. Acesta a antrenat şi formaţia lui Mihai Rotaru în prima divizie, în 2014.

Contactat de către FANATIK.RO, Jerry Gane a acceptat să ne vorbească despre modul în care l-a debutat la Gaz Metan CFR Craiova pe Mitriţă. “Îmi aduc aminte cu plăcere de perioada în care l-am debutat pe Mitriţă. Chiar ne-am şi tachinat un pic când ne-am întâlnit. Eu eram antrenor în Liga 2 la Gaz Metan CFR Craiova, iar domnul Gheorghe Frăţică mi-a spus să merg la antrenamentele juniorilor şi să urmăresc un copil de acolo. Acel copil era  Alex Mitriţă”, şi-a început discursul Gane.

“Rotaru a mai vrut o dată să îl transfere pe Mitriţă”

În continuare, Jerry Gane ne-a vorbit despre trecutul lui Mitriţă, dar şi despre viitorul fotbalistic pe care acesta îl va avea în Bănie. “Mitriţă mi-a sărit în ochi imediat. Avea calităţi care îl recomandau să vină şi să se antreneze cu echipa mare, deşi era tot aşa micuţ. După ce l-am adus la echipa mare l-am debutat într-un  meci cu FC Argeş. El avea 15 ani, iar noi jucam în Liga 2. A fost tare emoţionat când i-am spus că o să joace.

Dar îmi mai aduc aminte că atunci când antrenam Craiova, Mihai Rotaru a negociat cu Viitorul să îi transfere în Bănie pe Băluţă şi Mitriţă. Dar s-a putut la vremea aia doar transferul lui Băluţă. Nu cunosc de ce Mitriţă nu a  putut să vină şi el. Acum uitaţi şi voi că domnul Rotaru trebuie să plătească foarte mulţi bani pentru a-l transfera definitiv pe Mitriţă. Acest băiat a crescut mult în valoare. Eu l-am tot urmărit în ultimul timp pentru că selecţionerul Contra m-a trimis să stau cu ochii pe el. Cosmin a şi discutat cu Mitriţă după meciul cu CFR şi i-a transmis că el este în vederile noastre. Este un jucător care cel mai probabil dacă va continua tot aşa de bine o să ajungă şi la echipa naţională”, a spus Gane.

720.000 de euro este cota lui Mitriţă pe transfermarkt

7 goluri a marcat Mitriţă în Liga 1 Betano