Fotbal intern

Alexandru Păun și Mihai Bordeianu, pe teren în meciul cu Spania? Statistica debutanților în mandatul lui Cosmin Contra

02.09.2019 | 16:34
Alexandru Paun si Mihai Bordeianu pe teren in meciul cu Spania Statistica debutantilor in mandatul lui Cosmin Contra

Cosmin Contra este unul dintre cei mai “generoși” selecționeri în ceea ce privește debutul jucătorilor în tricoul primei reprezentative. 15 fotbaliști au jucat primul meci la echipa națională în mandatul lui Contra, în cele 18 partide conduse de actualul selecționer. La dubla cu Spania și Malta, alți 5 jucători pot bifa prima apariție sub tricolor: Alexandru Păun, Mihai Bordeianu (CFR Cluj), Florin Ștefan (Sepsi), Ionuț Radu (Genoa) și Adrian Rus (Mol Fehervar).

Păun și Bordeianu pot debuta în meciul cu Spania

Statistica jucătorilor debutați de Cosmin Contra în tricoul primei reprezentative oferă mari speranțe pentru 5 fotbaliști convocați pentru dubla cu Spania și Malta. Alexandru Păun și Mihai Bordeianu, ambii de la CFR Cluj, par să aibă cele mai șanse să debuteze în tricoul României chiar la meciul cu ibericii. Bordeianu ar putea juca în fața apărării, lângă Răzvan Marin, pentru a-și oferi aportul defensiv, iar viteza lui Păun poate fi fructificată pe contraatacurile echipei, în lipsa lui Alex Mitriță.

Pe lângă cei doi fotbaliști de la CFR Cluj, alți 3 fotbaliști convocați pot bifa prima apariție sub tricolor. Florin Ștefan ar putea juca în banda stângă a apărării, acolo unde cealaltă variantă este Alin Toșca, Adrian Rus ar juca în centrul apărării lângă Vlad Chiriches, iar Ionuț Radu ar putea beneficia de statutul de rezervă al lui Tătărușanu la Lyon. 18 jocuri a condus Contra în acest mandat pe banca echipei naționale, iar în 9 dintre ele a debutat 15 jucători:

  • Alexandru Ioniță – România – Kazahstan 3-1 (5 octombrie 2017)
  • Mihai Bălașa, Nicușor Bancu, George Țucudean – Danemarca – România 1-1 (8 octombrie 2017)
  • Florin Niță – România – Turcia 2-0 (9 noiembrie 2017)
  • Alexandru Mitriță, Paul Anton, Alexandru Cicâldău – Israel – România 1-2 (24 martie 2018)
  • Ionuț Nedelcearu, Dennis Man – România – Suedia 1-0 (27 martie 2018)
  • Tudor Băluță, George Pușcaș – România – Chile 3-2 (31 mai 2018)
  • Denis Drăguș – România – Serbia 2-2 (10 septembrie 2018)
  • Ianis Hagi – România – Lituania 3-0 (17 noiembrie 2018)
  • Iulian Cristea – Malta – România 0-4 (10 iunie 2019)
15 jucători au debutat la națională în mandatul lui Cosmin Contra. Sursă Foto: Sportpictures
15 jucători au debutat la națională în mandatul lui Cosmin Contra. Sursă Foto: Sportpictures

Toamnă decisivă pentru Cosmin Contra

România începe asaltul pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor împotriva Spaniei, meci organizat pe Arena Națională pe 5 septembrie. Trei zile mai târziu, naționala lui Contra joacă împotriva Maltei la Ploiești.

În octombrie, prima reprezentativă va juca alte două meciuri în această campanie, contra Insulelor Feroe în deplasare, și împotriva Norvegiei pe teren propriu. Jocurile în care, cel mai probabil, se va decide calificarea la EURO, sunt programate în noiembrie, când România joacă cu Spania și Suedia.