News

Alianța USR – Plus cere guvern de tranziție și alegeri anticipate

02.09.2019 | 12:50
Alianta USR  Plus cere guvern de tranzitie si alegeri anticipate

Liderii Alianței 2020 USR-Plus, Dan Barna și Dacian Cioloș, susțin că soluția pentru a trece peste criza guvernamentală este un guvern de tranziție care ar trebui să pregătească alegerile anticipate. Barna a precizat că dacă moțiunea de cenzură va trece, aceasta va fi soluția pe care o vor propune președintelui Klaus Iohannis și a mai spus că premierul potențialului guvern de tranziției va avea sprijinul USR în parlament.

Alianța USR Plus cere un guvern de tranziție, prin vocea liderilor Barna și Cioloș

„Soluţia alegerilor anticipate este cea în care credem. Pentru a organiza alegeri anticipate este nevoie de un Guvern de tranziție, care să pregătească alegerile anticipate. Nu văd cum să stăm să negociem acum cu Pro România, în care sunt mulți deputați părtași la ceea ce a făcut PSD? Cum să negociem cu cei de la ALDE, care au fost părtași la această guvernare cu PSD? Nu văd cum să negociem!”, a spus Dan Barna.

„Un Guvern de tranziție poate pregăti alegerile anticipate. Această soluție trebuie găsită în mandatul actual al președintelui Klaus Iohannis. Domnul președinte a spus că are mai multe soluții și a spus că odată ce va pica Guvernul va chema partidele parlamentare la negocieri. Nu vedem în acest moment o altă soluție mai coerentă decât anticipatele. Dacă are altcineva o soluție realistă, suntem dispuși să o ascultăm, dar în acest moment noi nu vedem altă soluție rațională decât anticipatele. Dacă președintele Klaus Iohannis va susține soluția anticipatelor, acel premier va avea sprijinul nostru în Parlament”, a mai spus Barna.

Alianța USR Plus vrea guvern de tranziție și alegeri anticipate
Alianța USR Plus vrea guvern de tranziție și alegeri anticipate *foto: facebook

Negocieri pentru o moțiune de cenzură

Negocierile sunt în toi în Parlamentul României pentru o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, după ce partidul ALDE condus de Călin Popescu Tăriceanu a decis să rupă coaliția de guvernare. Astfel, guvernul PSD se află la un pas să fie demis de parlament printr-o moțiune de cenzură, iar Ludovic Orban, președintele PNL, a început deja să atragă de partea moțiunii celelalte partide din opoziție, precum USR sau PMP, dar și foștii aliați ai PSD, ALDE, plus răzvrătiții de la ProRomânia.

În ciuda acestei moțiuni iminente, Viorica Dăncilă se arată optimistă: „Nu o să plecăm de la guvernare. Unii, care ne dau acum lecții, și-au dat demisia la prima adiere de vânt. Eu nu o să-mi dau demisia. Dacă în Parlamentul României se va depune moțiune și această moțiune va trece, cu toate că eu nu cred, atunci este normal să respecți votul din Parlamentul României. Dar ne vom bate din opoziție în această situație”, a declarat duminică Dăncilă, la întâlnirea seniorilor PSD.