News

USR și Plus au parafat alianța politică. Ce obiective au împreună cele două partide

06.08.2019 | 14:43
USR si Plus au parafat alianta politica Ce obiective au impreuna cele doua partide

Conducerile USR și Plus au pus marți cap la cap ultimele modificări ale protocolului de alianță politică, în urma deciziilor luate de Comitetul Politic al USR și al Consiliului Național Plus. Cele două partide vor continua alianța din alegerile europarlamentare care i-a adus până pe locul trei, la o zecime de PSD. Alianța USR Plus va fi purtată și la alegerile prezidențiale din acest an, și la localele și parlamentarele de anul viitor.

Alianța USR Plus continuă și la următoarele alegeri

Alianța USR Plus a anunțat obiective îndrăznețe și anume:

  • Câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019;
  • Câștigarea de către candidații Alianței a unui număr cât mai mare de funcții elective în cadrul administrației publice locale, ca urmare a alegerilor locale din 2020
  • Câștigarea de către candidații Alianței a celui mai mare număr de mandate de parlamentari, prin comparație cu ceilalți competitori, ca urmare a alegerilor parlamentare din 2020, astfel încât să formeze o coaliție de guvernare având prim-ministru un reprezentant al Alianței;
  • Asigurarea guvernării României în perioada 2020-2024 și implementarea programului de guvernare al Alianței;
  • Câștigarea alegerilor parlamentare organizate în 2024 și asigurarea guvernării României în perioada 2024-2028.

De asemenea, potrivit protocolului de colaborare Alianța va propune candidați comuni pentru toate cele trei rânduri de alegeri din 2019 și 2020. Pentru alegerile prezidențiale din 2019, candidatul pentru demnitatea de președinte al României va fi Dan Barna, care va candida în tandem cu Dacian Cioloș, ca propunere pentru demnitatea de prim-ministru. Pentru alegerile locale din 2020, Alianța va desemna candidați comuni pentru funcțiile de primar, președinte al consiliului județean și primar general al municipiului București. Aceștia vor fi stabiliți în baza unui baza negocierilor iar în lipsa unui acord, prin alte mijloace, precum alegeri interne la care vor participa toți membrii PLUS și USR sau sondaje de opinie.

Ce obiective va avea alianța USR Plus
Ce obiective va avea alianța USR Plus *foto: facebook

Alianța USR Plus îl va susține pe Dan Barna la prezidențiale

Protocalul de colaborare prevede ca la alegerile parlamentare Alianța să propună liste comune de candidați atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților, cuprinzând candidați desemnați anterior de fiecare partid. Pozițiile eligibile pe liste vor fi distribuite prin negocieri sau, în lipsa unui acord, conform unor sondaje de opinie.

Alianța USR Plus va porni în campanie miercuri, 7 august la ora 11:00. Membrii și simpatizanții celor două partide sunt invitați la zona fântânilor din Piața Universității, acolo unde se va lansa campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidențiale.