Fotbal intern

De ce a devenit Alibec un caz la Steaua: “E plecat cu mintea uneori”

Denis Alibec a devenit deja un caz în fotbalul românesc. Spunea el, Marius Şumudică, faptul că e un tip mai special, şi trebuie înţeles, dar deja bilele negre s-au adunat şi sunt aproape de...
27.07.2017 | 14:17
De ce a devenit Alibec un caz la Steaua E plecat cu mintea uneori

Denis Alibec a devenit deja un caz în fotbalul românesc. Spunea el, Marius Şumudică, faptul că e un tip mai special, şi trebuie înţeles, dar deja bilele negre s-au adunat şi sunt aproape de a-i anula realizările. La naţională a fost mereu accidentat, a mai existat şi acel episod cu fumatul în vestiar în pauza meciului cu Franţa de la Europenele de anul trecut, iar acest sezon a debutat pentru internaţionalul român cu o… pauză, tot din cauza unei accidentări mai vechi.

Pubalgia, bat-o vina!

În iunie, noul căpitan al Stelei s-a prezentat plin de optimism la convocarea lotului naţional pentru meciul decisiv cu Polonia. Toate păreau să decurgă aşa cum trebuie, până la ultimul antrenament dinaintea jocului, când Alibec a anunţat că pubalgia de care suferea a reapărut. Jucătorul de 25 de ani a făcut infiltraţie cu plasmă la genunchi, apoi  criosaună, dar degeaba… „Îmi pare rău că nu pot să ajut echipa. Sper să mă recuperez cât mai rapid şi la următoarele acţiuni să fiu apt de joc”, spunea Alibec.

Niciun meci de pregătire în cantonamentele Stelei

Din cauza aceloraşi probleme de sănătate, Steaua a plecat în primul cantonament al acestei veri, din Slovenia, fără Alibec. Jucătorul a rămas în România pentru recuperare, dar anunţa că va reveni la antrenamente pentru al doilea cantonament. Internaţionalul român a ratat şedinţele de pregătire fizică din Slovenia, dar nici în Olanda nu s-a omorât cu firea, având un program special. Cert este că nu a fost folosit în nicio partidă de pregătire în această vară, intrând în joc abia în minutul 46 al primei partide a sezonului, cea cu FC Voluntari, din Liga 1.

L-au afectat zvonurile cu ofertele de milioane de euro?

În primăvară, Gigi Becali a ieşit cu o declaraţie în stil propriu, în care vorbea despre o ofertă importantă pentru Alibec. Era vorba de suma de 10 milioane de euro, pe care s-ar fi angajat să o plătească două echipe din “Premier League”, pentru a-şi asigura serviciile românului. Se pare că ar fi fost vorba de Crystal Palace şi Watford, două echipe de mijlocul clasamentului, care însă nu aveau probleme cu retrogradarea.

În acel moment, patronul Stelei a refuzat categoric oferta, afirmând că pentru el e mai importantă o calificare în grupele Ligii Campionilor, care i-ar aduce mai mulţi bani decât vânzarea de moment a lui Alibec. Este posibil ca ratarea unui transfer în străinătate să-l fi afectat pe Alibec, jucătorul putând avea în Anglia un salariu mai mare de câteva ori decât ceea ce câştigă la Steaua.

Dumitru Dragomir îl face praf pe Alibec

Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a comentat în stil propriu situaţia de moment a lui Alibec. Mitică e convins că jucătorul nu va face niciodată pasul spre o echipă bună din Europa, dacă nu-şi va schimba atitudinea.

“Alibec o să îşi revină. Îl ceartă mama sau bunica şi o să joace iar. Ce accidentare a avut? La cap? El e plecat de acasă cu mintea uneori. E mai răsfăţat, mai alintat.

Nu va face niciodată pasul la o echipă mai bună din Europa, dacă nu îşi schimbă atitudinea asta. Când dă aşa din mâini fug cluburile mari de el ca de ciumă. În străinătate, dacă eşti cu mâinile pe sus te trimit ăia imediat în tribune”, a spus Dragomir pentru FANATIK.RO

Tags: