Fotbal intern

Alibec și Pleașcă, rezerve de lux, salarii de nababi. Câți bani pierde FCSB

21.07.2018 | 09:46
Denis Alibec și Marian Pleașcă sunt rezerve de lux la FCSB, dar încasează salarii uriașe

Denis Alibec și Marian Pleașcă nu mai prind lotul la FCSB. Cei doi fotbaliști au devenit rezerve de lux iar conducerea roș-albaștrilor le caută fotbaliștilor o nouă destinație. Până atunci, însă, atacantul și fundașul dreapta, ambii cu meciuri la echipa națională a României, se pregătesc separat și primesc salariile la zi.

Pe lângă faptul că nu mai fac parte din lotul formației roș-albastre, cei doi fotbaliști mai au un lucru în comun. Alibec și Pleașcă sunt printre cei mai bine plătiți fotbaliști din echipă. Denis Alibec are un salariu de 20.000 de euro pe lună, unul dintre cele mai mari din Liga 1 Betano. De partea cealaltă, nici Marian Pleașcă nu stă prea rău pentru un jucător „exilat” din echipă. Fostul jucător al lui Pandurii are o leafă lunară de 10.000 de euro. Astfel, FCSB cheltuie lunar cam o treime din tot bugetul pe salarii al marilor rivali de la Dinamo, pentru doi jucători de care vrea să scape.

Alibec și Pleașcă, pe lista de transferuri

Denis Alibec a ajuns la FCSB în iarna lui 2017. După un debut spectaculos în tricoul roș-albastru, atacantul a avut un sezon 2017/2018 negru. Alibec a marcat un singur gol în campionat, alte două în cupele europene, s-a certat cu antrenorul Nicolae Dică iar patronul Gigi Becali l-a pus pe lista neagră, deși era unul dintre favoriții săi. Acum, FCSB caută să îl vândă pe Alibec. Internaționalul român are în acest moment două oferte concrete: una de la trupa lui Marius Șumudică din Arabia Saudită și alta din prima ligă din Rusia. 12 goluri și 10 pase decisive a reușit Denis Alibec, în 42 de meciuri în tricoul roș-albaștrilor.

De partea cealaltă, Marian Pleașcă a ajuns la FCSB tot în iarna lui 2017. Cu toate acestea, jucătorul adus de la Pandurii nu a convins deloc în tricoul roș-albaștrilor și a fost împrumutat în partea a doua a stagiunii precedente la FC Voluntari. El a jucat numai 13 meciuri pentru FCSB, marcând un gol. Accidentările și salariul prohibitiv fac din Pleașcă o marfă greu de vândut pentru FCSB.