News

Alin Toșca, despre situația de la FCSB: “Ieșirile lui Gigi Becali la televizor îi afectează pe fotbaliștii tineri!”

25.09.2018 | 18:45
Alin Tosca despre situatia de la FCSB Iesirile lui Gigi Becali la televizor ii afecteaza pe fotbalistii tineri
Alin Toșca despre situația de la FCSB. Ce spune de criticile publice ale lui Gigi Becali pentru jucătorii lui Nicolae Dică

Alin Toșca a vorbit într-un interviu acordat FANATIK.RO despre acomodarea la PAOK, dar și despre FCSB, fosta sa echipă. Internaționalul român a explicat de ce consideră el că echipa lui Gigi Becali este Steaua.

Cu un aer degajat, semn că anii petrecuți în străinătate l-au făcut să vadă cu alți ochi fotbalul, în general, și ce se se întâmplă în Liga 1, în particular, Toșca nu a evitat să discute despre criticile publice aduse de Becali fotbaliștilor și nici despre situația ingrată a lui Nicolae Dică.

Cum te-ai adaptat la PAOK?
– Foarte ușor. M-au ajutat colegii, băieți foarte buni. În plus, sunt aici Varela, antrenorul Răzvan Lucescu, care e tot român, deci nu mi-a fost foarte greu. În general, oamenii de aici sunt foarte profesioniști. Iar Salonicul este chiar mai frumos decât mă așteptam, din toate punctele de vedere.

Ai refuzat CFR pentru a semna aici?
– Au fost discuții cu Clujul, e adevărat, dar mă bucur că am ajuns la PAOK. A fost alegerea corectă. Este presiune foarte mare aici, dar și la Steaua sau la Betis era la fel. Eu mă simt foarte bine în aceste condiții, mă motivează. Despre nivelul din Grecia e greu să vorbesc deocamdată, pentru că nu am jucat foarte mult. Peste șase luni o să îmi pot da seama cum este comparativ cu Spania, Italia sau România.

Alin Toșca, despre situația de la FCSB: “Nicolae Dică are nevoie de timp!”

Urmărești ce se întâmplă în România? FCSB nu ia de trei ani titlul și e într-o agitație permanentă.
– Steaua ia an de an cei mai buni fotbaliști din țară, care sunt și foarte tineri în același timp. Un lucru foarte important pentru club. Cred însă că trebuie să aibă mai multă răbdare cu ei. Fiind atât de tineri, chiar dacă sunt foarte buni, au nevoie de timp, să se cunoască mai bine. Nu au nevoie de toate aceste discuții pe la televizor ale patronului, de schimbări de antrenor… Le fac rău aceste ieșiri, sunt afectați, pentru că nu toți înțeleg la fel presiunea.

Te referi la ce se întâmplă cu Dică?
– Nicolae Dică e un antrenor foarte, foarte bun, dar are și el nevoie să fie lăsat în pace pentru a-și arăta valoarea. La Steaua timpul le poate rezolva pe toate.

“Pe mine mă motiva când Gigi Becali mă vorbea de rău!”

Ce simți ca jucător când Gigi Becali apare în direct și te face praf după un meci?
– Depinde de fiecare jucător. Pe mine mă motiva foarte tare când domnul Becali ieșea și vorbea. De ce? Pentru că atunci când cineva te critică sau te vorbește de rău, îți analizezi de două ori mai mult meciurile și ceea ce faci și așa ajungi să îți vezi și greșelile. Nimeni nu este perfect. Sunt convins că jucătorii tineri și Dică vor reuși ce și-au propus, dar, așa cum am mai spus, au nevoie de timp pentru a demonstra ce pot la Steaua.

Spui mereu Steaua și nu FCSB.
– Da, pentru că Steaua e Steaua! Ce e prostia asta cu FCSB? Nu intru în subiectul legat de Armată pentru că nu dețin eu datele necesare, dar știu că Steaua e una singură. Performanțele, jucătorii buni, toate sunt acolo.

Cât de mult contează îndepărtarea galeriei de echipa lui Gigi Becali?
– Foarte mult. Fanii sunt cei mai importanți, vedeți ce se întâmplă la PAOK spre exemplu. Ei îți aduc plăcerea de a juca, emoția de a te afla pe gazon. Pentru ei vii la stadion!

În partea a doua a interviului FANATIK.RO cu Alin Toșca vei afla de ce românii nu fac față în străinătate, cum l-a cucerit Gică Hagi și de ce Alibec și Budescu, doi fotbaliști huliți la FCSB pentru comportamentul lor, sunt considerați un exemplu de actualul fotbalist de la PAOK.