News

Amenzi dure! Ce riscă turiștii care merg indecent pe stradă sau la terase, la mare

30.07.2019 | 13:28
Amenzi dure Ce risca turistii care merg indecent pe strada sau la terase la mare

Turiștii care umblă pe străzi sau merg la terase în costume de baie vor fi amendați pentru ținută indecentă după ce mai mulți localnici au început să reclame tot mai des astfel de situații. Un turist aflat pe litoralul românesc a fost deja amendat.

Turiștii vor fi amendați pentru ținută indecentă

Turiștii aflați pe litoralul românesc care merg la terase, restaurante sau la supermarket îmbrăcați doar în costum de baie sau slip vor fi amendați după ce localnicii au început să-i reclame pentru ținută indecentă. Proprietarii de terase și restaurante, precum și administratorii hotelurilor sunt de acord cu această inițiativă și nu le permit accesul clienților dacă nu sunt îmbrăcați decent.

Momentan nu există sancțiuni pentru turiștii care merg pe stradă exact așa cum stau la plajă, dar vor putea fi amendați dacă cineva sună la 112 și îi reclamă pentru exhibiționism. Turiștii care poartă costum de baie atunci când merg la cumpărături în magazine sau iau masa la terasă pot primi o amendă de 1.000 de lei. „Orice comportament menit să provoace indignarea cetăţenilor poate fi sancţionat. Am avut un caz cu un turist din Bucureşti care a fost amendat de poliţiştii locali pentru că se expunea la soare într-un mod indecent pe un spaţiu care nu era plajă.”, a declarat purtătoarea de cuvânt la primăria Constanța Diana Sobaru.

Amenzile pleacă de la 1.000 de lei
Turiștii de pe litoral care merg pe străzi doar în costum de baie vor fi amendați. Sursa foto: libertatea.ro

Mai mulți patroni de restaurante și hoteluri nu acceptă în locații oameni îmbrăcați sumar

Lipsa de inhibiție pe care o afișează pe străzi turiștii îi stânjenește pe mulți dintre localnici. Mulți clienți ai restaurantelor de pe litoral și administratori ai hotelurilor s-au plâns de ținuta anumitor turiști. „Chit că suntem o terasă aproape de plajă, avem intenţia de a ne selecta clientela în aşa fel încât să nu se simtă nici ceilalţi jenaţi şi nici noi. Aşa cum vor ei să fie respectaţi aşa se aşteaptă şi clienţii noştri să fie respectaţi la rândul lor.”, a declarat un șef de sală la un restaurant de pe litoral, Yilams Baris-Can.

„Le recomandăm oaspeţilor noştrii să adopte o ţinută decentă atunci când intră în restaurant, în primul rând pentru a respecta nişte norme de igienă şi pentru a nu strica confortul celorlalţi oaspeţi.”, a declarat un manager de hotel, Cristina Bîrcu.

Și în alte stațiuni din Spania, Franța și Barcelona turiștii au fost reclamați de localnici după ce s-au plimbat pe stradă îmbrăcați sumar, potrivit vacantalamare.stirileprotv.ro.