Sport

Ana Bogdan, victoria carierei la Melbourne: “Îmi ardeau tălpile!”

Ana Bogdan a obţinut azi noapte cea mai importantă victorie din carieră, reuşind să obţină biletele pentru turul al treilea de la Australian Open şi a intrat în premieră în primele 100 de jucătoare ale lumii, până pe 88.
18.01.2018 | 12:01
Ana Bogdan victoria carierei la Melbourne Imi ardeau talpile

După ce în turul 1 a învins-o pe a 11-a favorită a competiţiei de la Melbourne, Kristina Mladenovic, fără să îi dea vreo şansă, scor 6-3, 6-2, sportiva de 25 de ani din Sinaia a avut parte de un meci thriller cu Yulia Putintseva pe o temperatură care a atins 38 de grade la umbră.

Condusă cu 1-6, 0-2, Ana a revenit formidabil şi s-a impus în cele din urmă cu 1-6, 6-2, 6-3, la capătul a două ore şi 8 minute de joc, izbucnind în lacrimi de fericire. Sportiva continuă astfel aventura la Australian Open, alături de Simona Halep, care a trecut de Eugenie Bouchard câteva ore mai târziu.

Într-un interviu acordat exclusiv pentru FANATIK.RO, Ana a vorbit despre sentimentele pe care le-a trăit atunci când era dominată de adversară, vremea toridă de la Melbourne, dar şi despre bucuria de a-şi asigura un loc în Top 100 mondial.

Felicitări, Ana! Ai avut parte de un meci incredibil, mai bine spus de o revenire incredibilă. Ce s-a întâmplat la 0-2 în setul 2?

Sincer să fiu, în momentul ăla am spus ori eu, ori ea! Nu mi-am găsit deloc ritmul în primul set, am făcut multe greşeli, ea nu făcea decât să returneze mingea şi câştiga. Mi-am dat seama şi de faptul că ea face erori pe dreapta şi atunci am schimbat tactica. Am jucat eu mai înalt şi mai lung, am pus-o în mare dificultate. Am stat în permanenţă cu ea la joc. Diferenţa s-a făcut în răbdare şi condiţie fizică, mai ales că temperatura a fost extrem de ridicată.

Chiar, cum a fost să joci la aproape 40 de grade?

Teribil! Cred că am mai jucat o singură dată în carieră pe o asemenea caniculă, tot la Australian Open, când eram la junioare. Sincer, atunci când am intrat pe teren, în primele minute mi-a fost aproape imposibil să respir. Simţeam că mi se usucă ochii.  Dacă în setul doi, mingile se terminau repede, în al doilea, când durau mai mult, simţeam cum îmi ard tălpile. Mi-am schimbat mereu şosetele, nu am avut altă variantă la îndemână.

Acum eşti sigură de intrarea în Top 100. Ai scăpat de o presiune?

Sincer, da. Am fost mereu acolo în preajmă, dar parcă se întâmpla ceva în meciul decisiv. La Linz şi la Luxemburg chiar devenisem stresată din cauza asta. Acum am văzut că am ajuns pe 88 provizoriu. Am realizat asta după meci,a fost o descătuşare la final. A fost o victorie frumoasă, îmi voi aminti mereu de ea.

În premieră în turul 3 la un turneu de Mare Şlem. Urmează un nou meci tare, cu Madison Keys (n.r. A învins-o pe Ekaterina Aleksandrova cu 6-0, 6-1). Ce aşteptări ai?

Nu o cunosc pe Madison, nu am văzut-o nici măcar la antrenamente, nu ne-am intersectat până acum. Din ce am văzut la televizor, e o jucătoare solidă, agresivă şi am nevoie de foarte multă atenţie. Ori variez jocul şi o alerg, ori voi juca pe stilul ei. Altă variantă nu va fi, dar sunt încrezătoare, aşa cum am fost şi până acum. E primul turneu de Mare Şlem în care intru liniştită pe teren, nu mai am emoţii.