Pariuri sportive

Analiza unui eşec neaşteptat. Un antrenor fără idei, o apărare de nota 4 şi Barca poate pierde primul loc

FC Barcelona a oferit deja bomba acestui weekend. Peste eşecul catalanilor pe teren propriu în faţa Valenciei nu mai poate exista alt rezultat şocant pentru iubitorii fotbalului şi, mai ales,...
02.02.2014 | 11:28
Analiza unui esec neasteptat Un antrenor fara idei o aparare de nota 4 si Barca poate pierde primul loc

FC Barcelona a oferit deja bomba acestui weekend. Peste eşecul catalanilor pe teren propriu în faţa Valenciei nu mai poate exista alt rezultat şocant pentru iubitorii fotbalului şi, mai ales, pentru pariori. Acum, după 59 de meciuri în care au privit pe toată lumea de sus, catalanii pot pierde în această seară locul 1, dacă Atletico Madrid va reuşi să treacă acasă de o echipă în mare formă, Real Sociedad. De fapt, ce coincidenţă, ambele puteri din capitala Spaniei se află astăzi la ora de bască, pentru că Realul va avea o misiune foarte grea la Bilbao. Una dintre aceste două echipe madrilene pot produce un moment istoric după ce timp de un campionat şi 21 de etape nimeni nu s-a putut atinge de coroana aflată pe capul lui Messi şi ai colegilor săi.

“Parcă unii dintre noi jucau pentru adversar”

Evident, un astfel de rezultat atît de neaşteptat, care poate avea cosecinţe nebănuite la final de stagiune, dată fiind această ediţie de campionat atît de echilibrată, cu trei clare pretendente la titlu, a declanşat o adevărată stare de agitaţie în toate mediile din Catalunya, mass-media, suporteri, conducere, staff tehnic şi jucători. O declaraţie pe care nici nu ştii cum să o interpretezi a făcut-o fundaşul brazilian Dani Alves, care a spus pur şi simplu că “din punctul său de vedere aşa de ciudat au evoluat lucrurile, după un start excelent, încît “parcă unii dintre noi jucau pentru adversar”. Nu a dat nici un nume, însă este o declaraţie care lasă multe semne de întrebare.

“Sînt foarte preocupat, pentru noi începe acum altă Ligă”

Antrenorul Gerrardo Martino a dat din nou impresia că nu ştie ce să facă în momentele de sincope ale echipei sale. Nu are personalitate şi nici idei salvatoare. Părea copleşit de situaţie şi aşa a rămas pînă la final, cînd a declarat că este foarte preocupat de momentul prin care trece echipa şi că etapa viitoare, la Sevilla, pe “Sanchez Pizjuan” va fi la fel de greu, în condiţiile în care vor lipsi din apărare suspendaţii Jordi Alba şi Mascherano. “Tata” Martino e conştient că din acest moment pentru Barcelona începe o altă Ligă, că tot avansul pe care l-a avut s-a spulberat şi fără a rosti numele echipei lui Ancelotti a dat de înţeles că se teme cel mai mult nu de Atletico, ci de Real, care are de la meci la meci o tot mai evidentă creştere în consistenţă şi constanţa jocului şi a rezultatelor. A recunoscut cu francheţe că îşi doreşte ca Real să aibă la Bilbao soarta Barcelonei, pentru că dacă va trece de mare obstacol din “Catedrală” Cristiano Ronaldo poate visa cu ochii deschişi la titlu.

martino

 

Messi pierde pentru prima dată cînd marchează acasă

Cotidianul catalan “Sport”, care face ţăndări apărarea de nota 4 a Barcelonei, menţionează un amănunt interesant. Este pentru prima dată cînd Leo Messi, revenit la gol după 600 de minute, înscrie pe “Nou Camp” dar echipa pierde. De 99 de ori cîştigase, de şapte ori făcuse egal. Messi e printre puţinii care nu a arătat nici o clipă că ar fi panicat pentru acest eşec. “Sînt în faţa noastră o mulţime de meciuri şi putem să revenim pe linia de plutire încă din următoarea partidă. Nu e niciodată o tragedie cînd pierzi, decît dacă e o finală sau un meci eliminatoriu şi nu mai ai cum să repari.”

messi

Lionel Messi

Am greşit grav crezînd că după ce am marcat repede (foto, gol Alexis) şi am dominat clar prima repriză meciul este ca şi cîştigat. Am ieşit din concentrarea normală şi am plătit.”

alexis

Tags: