Sport

Anamaria Prodan, vedetă în Spania: “Ea e regina fotbalului românesc”

Anamaria Prodan este vedetă într-un amplu material realizat de celebra revistă spaniolă Panenka. Ibercii au dedicat trei pagini pentru cea care "deţine 70 la sută dintre fotbaliştii români". Titlul este unul sugestiv în acest sens: "Regina fotbalului românesc".
13.04.2018 | 19:21
Anamaria Prodan vedeta in Spania Ea e regina fotbalului romanesc

Victor Cervantes, autorul articolului, povesteşte în detaliu călătoria sa la Bucureşti pentru a petrece 24 de ore alături de cel mai influent agent de jucători din România. A fost o experienţă care l-a marcat, aşa cum chiar el recunoaşte.

“Totul a început după ce am primit un telefon la redacţie de la un agent din România. Era supărat pentru că doamna Prodan i-ar fi stricat o afacere, care nu a mai ieşit aşa cum el şi-ar fi dorit. Nu prea puteam face eu nimic. Dar când am căutat pe Internet pentru a vedea despre cine este vorba, am rămas fascinat. O listă interminabilă de jucători reprezentaţi şi trei cluburi conduse de-a lungul timpului….”.

Victor Cervantes obţine numărul Anamariei Prodan şi o anunţă că vrea să facă un reportaj. Este invitat la Bucureşti, unde soseşte după foarte puţin timp. Este întâmpinat de un şofer şi condus la casa familiei Prodan. “Ea nu era acasă când am ajuns. Şoferul mi-a dat două pungi de plastic pe care să le pun în picioare, la fel ca în spitale, pentru a nu zgâria parchetul şi a nu murdări covorul. Pe pereţi, zeci de poze cu fotbalişti şi antrenori”

“‘Caracatiţa’, aşa îmi spun duşmanii”

“Încă de când intră în cameră îţi dai seama de magnetismul şi de forţa pe care le emană. O femeie care a reuşit să devină o figură emblematică a fotbalului românesc în ultimul deceniu. Este căsătorită cu un fost jucător, actual antrenor, Laurenţiu Reghecampf, şi este mâna dreaptă a lui Gigi Becali, patronul de la FCSB. Şi are sub contract 70 la sută dintre jucătorii profesionişti din România”, continuă Victor Cervantes. Ibericul învaţă repede şi primul cuvânt în română, chiar de la Anamaria Prodan. “Caracatiţa, aşa îmi spun unii dintre duşmani. Cum se spune în spaniolă… ‘el polpo del futbol rumano”.

Cervantes remarcă şi faptul că Anamaria Prodan era acompaniată de doi oameni care au legătură cu Spania: Claudiu Florică, preşedintele Academiei Atletico Madrid la Bucureşti şi Florin Radu Răducioiu, fost jucător la AC Milan, dar şi la Espanyol Barcelona.

Discuţia ajunge la Ionuţ Lupescu: “Nebun pentru riscul pe care şi-l asumă”

Cu Florin Răducioiu, Victor Cervantes ajunge repede la un alt subiect: alegerile pentru preşedinţia FRF: “Lupescu este nebun pentru riscul pe care şi-l asumă. Este riscant să renunţe la postul pe care îl avea la UEFA, în Elveţia. Dar pe de altă parte era şi necesar. Pentru că fotbalul românesc este aproape mort din cauza incompetenţei unora. Avem nevoie de o schimbare”. Cervantes se miră atunci când Anamaria Prodan spune că nu a candidat la preşedinţia FRF pentru că vrea să aibă timp pentru familia ei, jucătorii pe care îi reprezintă. “Ana are grijă de toată lumea, nu contează dacă este un jucător deja consacrat sau unul din liga a doua. O poţi suna oricând, iar ea va interveni. Este ca o soră, sau ca o mamă pentru aceşti jucători”.

Becali, un fel de Berlusconi al României

De la casa familiei Prodan, Victor Cervantes ajunge la palatul lui Gigi Becali, despre care are deja destule informaţii. “Un fost cioban, ajuns magnat, care deţine aproape jumătate dintre terenurile de la marginea Bucureştiului. A pierdut un proces cu Armata, a fost nevoit să schimbe numele clubului său în FCSB şi a stat doi ani în închisoare. În străinătate are faima ca fiind obsedat de apariţiile la TV şi ca fiind implicat în multe scandaluri şi negocieri ciudate. Un fel de Silvio Berlusconi al României”.

Înainte de a discuta cu Victor Cervantes, Gigi Becali intră din nou în direct. Vorbeşte despre Sfântul Valentin, sărbătoarea din acea zi. Spune că este un obicei pornografic şi satanic. Apoi îşi exprimă încrederea totală pe care o are în Anamaria Prodan. Chiar şi Răducioiu admite: “Eu, fost internaţional, aş fi avut nevoie de numeroase discuţii şi aprobări să intru aici. La ea e totul simplu”.  “S-a spus că nu-mi plac femeile, dar ea (n.r. arătând către Anamaria) reprezintă aproape toţi jucătorii Stelei”, confirmă Becali.

Are un jucător de 11 ani: “Va fi cel mai bun din lume”

“Totul a început ca o joacă, în 2006. Un impresar care îmi e prieten, Sică Puşcoci, m-a rugat să îl ajut să închidă un transfer în Rusia. Vorbesc limbi străine, cunosc această lume, totul a mers perfect. Când am început să reprezint jucători importanţi, am început să am duşmani. Giovanni Becali domina în acel moment această piaţă şi nu a fost deloc încântat că mă bag în treburile lui. Vă daţi seama ce a urmat”, a mai povestit Ana Maria Prodan pentru Panenka.  

Acum, cu fotbalişti consacraţi în portofoliu, Anamaria Prodan investeşte şi în viitor: “Am un băiat de 11 ani pe care îl reprezint, sunt convins că va ajunge cel mai bun din lume. Ştiu de ce are nevoie pentru a realiza asta şi voi avea grijă să aibă totul la dispoziţie”

Panenka este o revistă spaniolă de fotbal, care apare o dată pe lună. A fost înfiinţată în 2011 de un grup de jurnalişti şi fotografi şi publică în special materiale despre cultura fotbalistică, despre istoria fenomenului sau influenţelele sociale şi politice pe care le are.