Sport

După un an sabatic, Andrea Pirlo este gata de o nouă experiență în fotbalul europan. A semnat cu o echipă din prima ligă a Turciei!

Demis în mai 2021 de Juventus, Andrea Pirlo a stat departe de acțiune mai bine de un an. Acum, revine în fotbal, și o va prelua pe Fatih Karagümrük SK, locul 8 în ultima ediție a campionatului Turciei.
13.06.2022 | 10:15
Dupa un an sabatic Andrea Pirlo este gata de o noua experienta in fotbalul europan A semnat cu o echipa din prima liga a Turciei
Andrea Pirlo, ultima dată la Juventus, revine pe bancă, de această dată în campionatul Turciei. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Retras din activitate în 2017, Andrea Pirlo era decis să urce pas cu pas treptele carierei de antrenor. Juventus l-a ”forțat” însă, promovându-l instant la prima echipă, în vara lui 2020. Avea să fie demis, după numai un sezon. A decis să stea un an pe bară, dar acum revine pe bancă, în campionatul Turciei.

Andrea Pirlo, adversar pentru Galata lui Cicâldău și Moruțan

În august 2019, Andrea Pirlo s-a înscris la celebra școală de la Coverciano pentru a obține Licența Pro. Cu mai puțin de 12 luni mai târziu, pe 30 iulie 2020, prelua Juventus U23. Iar după numai 9 zile, venea lovitura de teatru.

ADVERTISEMENT

Juventus era eliminată de Lyon în optimile Ligii Campionilor. Iar Maurizio Sarri era demis, chiar dacă reușise să câștige titlul în Serie A. Iar în locul său era numit Pirlo, care semna un contract pe doi ani.

Avea să-și ia licența UEFA Pro pe 16 septembrie, cu 107 puncte din 110 posibile. ”Il calcio che vorrei” (Fotbalul pe care mi l-aș dori) era teza sa de final, în care își exprima filosofia: ”Echipele care mă inspiră sunt Barcelona lui Johan Cruyff și apoi a lui Pep Guardiola , Ajax -ul lui Louis van Gaal, Milanul lui Carlo Ancelotti și Juventus-ul lui Antonio Conte”.

ADVERTISEMENT

Avea să câștige Supercupa și Cupa Italiei, însă, în campionat, Juventus a fost doar a patra. A prins Liga Campionilor, însă nu era suficient, normal, pentru gruparea torineză. Care anunța, pe 28 mai 2021, că drumurile li se despart.

A urmat un an de pauză. S-a vorbit despre interesul Barcelonei, al Benficăi sau al lui Genoa, și chiar al naționalei Poloniei, însă nu s-a concretizat nimic. Acum însă, lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

A fost dorit de Spezia, dar a decis să meargă în Turcia, la Fatih Karagümrük SK, unde îl va înlocui pe Atilay Canel. O formație care are mai mulți italieni sau foști jucători de Serie A în componență. Și care vrea să se bată cu granzii din Super Lig.

Contract pe un an

Andrea Pirlo a semnat un contract pe un an cu echipa care a terminat pe poziția a 8-a în sezonul trecut. Și are drept obiectiv calificarea în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Dacă va reuși sau nu, rămâne de văzut. Cu siguranță însă, fost jucător exponențial, își dorește succese pe măsură și pe bancă. Lucru pe care, de altfel, îl declara atunci când s-a despărțit de Juventus.

”Când Juventus m-a contactat, nu m-am gândit deloc la riscuri, chiar dacă erau destul de clare. Respectul pentru club a primat, iar dorința mea a fost să antrenez la cel mai înalt nivel.

Dacă m-aș putea întoarce în timp, aș face aceeași alegere, în ciuda tuturor obstacolelor… Aventura nu s-a încheiat cum îmi doream, dar m-a făcut să-mi văd viitorul mai clar.

Sper că voi avea o carieră plină de satisfacții, așa cum a fost și cea de fotbalist. E timpul să o iau de la capăt și să înfrunt noi provocări”, spunea atunci Pirlo.

ADVERTISEMENT