Sporturi

Foto șoc! Bătaie la polo! Unul dintre jucători a rămas fără un dinte: „Era plin de sânge când a ieșit de sub apă”

07.03.2019 | 14:23
Antrenorul lui CSM Târgu Mureș, Edward Andrei, a fost eliminat pentru proteste după ce elevul său a rămas fără un dinte

Etapa a V-a a returului Superligii la polo masculin între Politehnica Cluj și CSM Târgu-Mureș a fost una plină de momente tensionate. Antrenorul oaspeților a fost dat afară de către arbitri și a intrat într-o altercație cu fanii adverși. Asta după ce unul dintre elevii săi, Andrei Buda, s-a ales cu un dinte rupt după un pumn primit de la un jucător de la echipa clujeană.

Un jucător de la echipa de polo CSM Târgu Mureș a rămas fără dinte

Imediat după lovitura primită de Andrei Buda, antrenorul târgmureșenilor a făcut scandal și a fost eliminat de către cei doi arbitri. În tribune, tehnicianul Edward Andrei a avut o altercație cu fanii gazdelor, astfel încât a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine și a jandarmeriei să nu ajungă agresat de suporteri.

Oficialii târgmureșeni s-au arătat ultragiați de gafa arbitrilor bihoreni: „Am solicitat federației și Colegiului Arbitrilor să ia atitudine ca urmare a evenimentelor din prima zi. După opinia arbitrilor Băcuț și Baidoc, așa arată un fault simplu de joc, fază petrecută în fața arbitrului Băcuț,aflat la 5 metri, fază petrecută la suprafața apei, pumn în față, dinte spart și el consideră fault simplu de joc”, a spus pentru zi-de-zi.ro Ferenc Toth, directorul secției de polo a CSM Târgu Mureș. (vezi galerie foto cu sportivul lovit)

Postarea clubului CSM Târgu Mureș, după primul meci pierdut cu Politehnica Cluj

Cum se apără arbitrul acuzat de oficialii târgmureșeni

În replică, arbitrul Cristian Băcuț susține că este acoperit de regulament: „A fost o fază care s-a petrecut sub apă și nicidecum la suprafață, așa cum susține domnul Tóth. Jucătorul Buda era plin de sânge atunci când a ieșit de sub apă. Eu nu pot ști ce s-a întâmplat la acea fază. Niciun arbitru nu poate dicta eliminare pentru ceva ce nu s-a văzut. Eu regret mult cele petrecute, dar lucrurile nu stau deloc așa cum acuză conducerea clubului din Târgu Mureș. Ei sunt supărați, mai ales că antrenorul Edi Andrei a primit cartonațul roșu în prima zi, dar acuzațiile care ni se aduc sunt compet nejustificate”, a zis Băcuț, potrivit bihon.ro.

CSM Târgu Mureș a pierdut ambele partide disputate la Cluj-Napoca, 11-13 și 8-11. Antrenorul Edward Andrei nu a putut lua parte la al doilea meci, din pricina cartonașului roșu primit în urma altercației cu oficialii partidei.